Görüş Bildir
Haberler
'Kraliçenin Kuğusu'nu Yedi...

'Kraliçenin Kuğusu'nu Yedi...

adem kara
02.06.2014 - 14:44 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 17:24

İngiltere'de yaşanan bu olay, Ahmet Uğurlu'nun başrolünde 'Mahsun' karakterini canlandırdığı Tabutta Rövaşata filmini akıllara getirdi...

İngiltere’de ülkedeki tüm kuğuların Kraliçe’ye ait olduğunu bilmeyen bir Türk bir kuğuyu kesip yedi. 46 yaşındaki kuğu avcısına 100 sterlin para cezası kesildi.

Kestiği kuğuyu çantasına koyarken fotoğraflanan 46 yaşındaki Hasan F. Kuşun kuğu olduğunu bilmediğini söyledi.

İngiliz tabloid gazetesi London Evening Stantard'ın haberine göre, bir tanık tarafından polise ihbar edildikten sonra tutuklanan Fidan, 110 sterlin para cezasına çarptırıldı..

Ülkedeki tüm kuğuların, korunmaları amacıyla 12. yüzyıldan beri Kraliçe’ye ait olduğundan ve avlamanın yasak olduğundan habersiz Türk, “Kraliçeyi çok seviyorum. Polis söyleyene dek yanlış yaptığımın farkında değildim. Özür dilerim” dedi.

'Tadı güzeldi'

Avladığı kuşun kuğu olduğunun da farkında olmadığını söyleyen Fidan, “Ben herhangi bir kuş zannediyordum. Kraliçeye ait olduklarını bilmiyordum” dedi.

Kuğuyu avladıktan sonra ne yaptığını da “Önce tüylerini yoldum. Tadını merak ediyordum. Tadı güzel. Geri kalanını buzdolabına koydum. Sonra polis geldi, bir kuş öldürüp öldürmediğimi sordu. Ben de ‘Evet’ dedim. Polis buzdolabında kalan kısmı aldı” dedi.

Kaynak: London Evening Standard  | Al Jazeera

Kaynak: http://staff.aljazeera.com.tr/haber/k...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0