Görüş Bildir
Haberler
'KPSS İddiaları Paralel Yapı İşi'

'KPSS İddiaları Paralel Yapı İşi'

FreiGeist
10.12.2014 - 12:08

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Gülen Cemaati'nin KPSS'de yolsuzluk yaptığını, atamalarda usulsüzlük iddialarını da bu yolsuzluklar soruşturulduğu için ortaya attığını iddia etti.

Beşir Atalay, ana muhalefet partisi CHP’nin sözcüsü Haluk Koç’un dile getirdiği “Memur atamalarında Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın göz önüne alınmadığı ve usulsüzlük yapıldığı” iddiasına ilişkin konuştu. Bu iddiaları 'paralel yapı' olarak tanımladığı Gülen Cemaati’nin ortaya attığını ve CHP’ye ilettiğini savundu.

'Bu dosyayı verenlerin esas korkusu, kendileri hakkında KPSS yolsuzlukları ile ilgili yargıda davalar var. Bunlardan biri sona geliyor. Böyle duyumlar aldım. Esas telaşları buradan gelecek sonuçlardır. Korkunun da ecele faydası yok. Onlar ortaya çıkacak. ÖSYM gerekli açıklamayı yaptı, sistem nasıl yürüyor. Kurumlar talep ediyor, onların istedikleri makine ortamında bulunup gönderiliyor. KPSS sistemi Türkiye’de çok iyi yürüyor. Bu milletin adalet duygusunu da çok rahatlattı … İstisnai atama vardır. Bu da yasaldır. Hepsi yalan, hepsi iftira.'

Atalay, Antalya’da gerçekleşen Eğitim Şûra’sında alınan tavsiye kararlarından biri olan Osmanlıca eğitimi ve bununla ilgili tartışmalara da değindi. Atalay Osmanlıca’yı Latince'ye benzetti ve CHP’yi eleştirdi:

'Bırakın ana muhalefet liderliğini ortalama aydın bile böyle olamaz. Bu kadar cehalet olmaz. Siyaset kesiminde böyle bir temsili insan kabullenemiyor… Osmanlıca da Türkçedir. Sadece farklı alfabeyle yazılır. Bizim bütün birikimlerimiz Osmanlıca'dır. Bütün tarihimiz Osmanlıca'dır. Bu bir kültür meselesi. Yani Batı standardında ortalama bir aydın Latince öğrenirler. Çünkü Latince medeniyetin temel taşlarından biridir. Ben hep söylerim, iktidar yarısıdır ana muhalefet. Her açıklaması adeta yönetimde gibi sorumluluk taşıması gerekir. Bazen tarihi değerlerle barışıyor gibi yapıyorlar ama nafile. Bunların kodları bu ve değişmiyor. Ve tarihimizle, kültürümüzle barışmaları mümkün olmuyor. Halbuki kuşaklar çok değişiyor. Gençler birkaç dil biliyor. Bir dil değil bu, okumadır bu. Ben kendi çabamla öğrenmişimdir. Çok insan sıkıntısını çekmiştir. Birkaç yabancı dil bilen kendi kaynaklarını okuyacak alfabeyi niye bilmesin ki?'

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kps...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0