Görüş Bildir
Haberler
"'Korkmayan Bir Savcı Arıyorum"

"'Korkmayan Bir Savcı Arıyorum"

Batuhan
09.03.2014 - 14:14

"Korkmayan Bir Savcı Arıyorum"

Mersin'in Silifke ilçesinde miting düzenleyen CHP lideri, 'Dört bakanın fezlekesi Meclis'te. Başçalanın fezlekesi henüz gelmedi. Onun için yürekli ve namuslu bir savcı arıyorum.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin'in Silifke ilçesinde miting düzenledi. Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Adnan Menderes'e yaptıklarını bize de yapmak istiyorlar' dediği konuşmaya da cevap verdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

'Bir başçalanın, Menderes'in adını ağzına almaya hakkı yoktur. Menderes'in çocuklarına baksın, bir de kendi çocuklarına baksın. Menderes'in aile yaşamına baksın, bir de kendi aile yaşamına baksın. Menderes, hiçbir zaman şaibeli bir Başbakan konumunda olmadı ama bu şaibeli.'

'Ahlakı olan kişinin koltukta bir gün bile oturamaz' diyen CHP lideri konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Adı hırsızlığa çıkan birisinin Başbakanlık koltuğunda oturmaya hakkı da yoktur yetkisi de yoktur. Bu, en azından 76 milyona hakarettir. O koltuktan bir an önce inmesi, Yüce Divan'a gitmesi ve aklanma talebinde bulunması lazım. Adı hırsızlığa çıkmış birisinin 'Ben aklanmak istiyorum' diye bir talebinin olmaması, onun zaten hırsız olduğunu gösterir.'

Hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, 'Bu seçimde birinci parti olmazsam siyaseti bırakırım' sözüyle ilgili olarak da, 'Oyu indiği zaman da siyaseti bırakacak mı? Asıl bu soruya cevap vermesi lazım' dedi.

AA

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/korkmay...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0