Görüş Bildir
Haberler
'Konstantiniyye' İsimli Eser Tepki Geldi Diye Kaldırıldı!

etiket 'Konstantiniyye' İsimli Eser Tepki Geldi Diye Kaldırıldı!

Emre Ordu
25.12.2016 - 15:26 Son Güncelleme: 25.12.2016 - 18:09

Sanatçı Ahmet Güneştekin'in İstanbul'un Ataköy semtinde sergilenen ‘Konstantiniyye', isimli eseri tepkiler üzerine önce brandayla örtüldü, ardından da kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'te yer alan habere göre, Güneştekin'in geçen yıl Venedik Bienali'nde sergilenen eseri, Ataköy'deki bir alışveriş merkezinin önüne konuldu.

Ancak bir grubun tepki göstermesi üzerine üzeri brandayla kapatılan eser, daha sonra alandan kaldırıldı.

"Bu ismi nasıl koyarsınız, burası 1453'ten beri İstanbul"

"Bu ismi nasıl koyarsınız, burası 1453'ten beri İstanbul"

Güneştekin, yaşananları şöyle anlattı: 'Eserimi satın alan iş adamı Nihat Delibalta, ‘İstanbul'u sembolize eden bu eseri herkes görmeli' diyerek A Plus AVM'nin önüne koymak istedi. Perşembe akşamı 50. doğum günümdü. Saat 18.00'de eserin açılışını yaptık. 23.00'te 'Bu ismi nasıl koyarsınız, burası 1453'ten beri İstanbul' diyen öfkeli bir grup AVM'nin önüne gelmiş. Tepkiler artınca Bakırköy belediyesi gece eserin üzerini brandayla kapatmış'.

"Konstantiniyye, Osmanlı'nın bütün dönemlerinde İstanbul'a adını veren isimdi"

"Konstantiniyye, Osmanlı'nın bütün dönemlerinde İstanbul'a adını veren isimdi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanatçı, iki gün önce AA'ya yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 'Konstantiniyye, Osmanlı'nın bütün dönemlerinde İstanbul'a adını veren isimdi ve bütün o kültürel katmanları barındıran bir isimdi. ‘Kostantiniyye' de tekrar onu hatırlatmak ve o tarihi katmanlarla yüzleşmemi sağlamak için yaptığım bir eserdi'.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
462
159
127
53
27
21
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vergilius

İstanbul ismi 19. yüzyılda kullanılmaya başlanmış cumhuriyetten sonra resmi isim olarak kabul edilmiştir. Ondan önce Türklere göre de buranın adı Konstantini... Devamını Gör

Enise

Osmanli diye kendilerini yirtanlarin daha en kücük bilgiden bile habersiz olmalari. Gidin önce tarihinizi ögreninde sonra osmanli torunlariyiz biz diye konus... Devamını Gör

Enise

Yazik valla ne diyim :/

Dothraki

İstanbul'un adı 1930'dan beri İstanbul. Osmanlı zamanında Konstantiniyye kullanılmış. Buna tepki verenler bilin bakalım kimin torunu olmakla övünüyor?!

yorumsuz

Dersaadet deniliyordu dostum.