Görüş Bildir
Haberler
'Komşu'nun Cenneti Doğuş'un

'Komşu'nun Cenneti Doğuş'un

Onedio Medya
19.02.2014 - 17:07 Son Güncelleme: 10.05.2022 - 14:58

'Komşu'nun Cenneti Doğuş'un

Yunanistan Hükümeti, ‘Astir Palace Resort Vuliagmeni’ yarımadasının, aralarında Doğuş Holding’in de bulunduğu altı şirketten oluşan konsorsiyuma satışını onayladı. Yunan Özelleştirme İdaresi’nin tarafları imzaya çağırmasıyla satış işlemi tamamlanacak.

EKONOMİ SERVİSİ

Aralık ayında yapılan ihaleye en yüksek teklifi 400 milyon euro ile Arap sermayeli AGC Jermyn Sreet Real Estate Fund IV LP liderliğindeki konsorsiyum vermişti.

Arap ortakları var

Doğuş Grubu böylece, Yunanistan’daki turizm yatırımlarına yeni bir girişim daha eklemiş oldu. Grup, Arap yatırımcılarla birlikte, 300 dönümden oluşan ve ülkenin en değerli turizm parçasına yüzde 15 hisse ile ortak oluyor. Doğuş, daha önce de Atina’nın ünlü Flisvos Marina’sına Yunan yatırımcı ile ortak olarak adından söz ettirmişti.

Yunanistan Devlet Sermayesini Değerlendirme Kurumu (TAİDEP) tarafından satışa çıkarılan Astir Palace’ın hisselerinin yüzde 85’i Türkiye’deki Finansbank’ın da sahibi olan Yunanistan Ulusal Bankası’nın (NBG) elinde bulunuyordu. Satıştan NBG, 320 milyon euro; TAİPED ise 80 milyon Euro tahsil edecek. Yatırımcı, geri kalan yüzde 10’luk hisse için ise ayrıca 40 milyon Euro daha verecek. 53 milyon euro’luk borç da ilave edildiğinde Astir Palace, yeni sahibine 493 milyon euro’ya malolacak.

Yüzde 90’lık hisse devrinin yeni yatırımcıya bırakılması için ilgili yasal süreçler yürütülüyor. İmzaların ardından devir işleminin mart-nisan aylarında tamamlanması bekleniyor.

En büyük özelleştirme

Doğuş Grubu’nun da yer aldığı özelleştirme, Yunanistan’da ekonomik kriz döneminde ‘toto’dan sonra gerçekleşen en büyük özelleştirme olarak kayıtlara geçti.

Suudi Arabistan kökenli oluşum AGC Jermyn Street, 2 milyar euro Arap sermayeli AGC Equity Partners bünyesinde faaliyet gösteriyor.

2052’ye kadar İşletecek

Atina’daki Vuliagmeni bölgesinde yer alan Astir Palace Resort Vuliagmeni bünyesinde, 123 yataklı Arion Resort&Spa oteli, 58 adet bungalov tipi ev, 160 yataklı The Westin Athens otel kompleksi ve faaliyet dışı olan Afrodit oteli bulunuyor.

Aralarında Doğuş’un da bulunduğu konsorsiyum, bölgedeki otelleri 2029, marinayı da 2052 yılına kadar işletecek.

Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/-komsu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0