Görüş Bildir
Haberler
'Koca Yusuf Operasyonu' Tamamlandı: Vuhan'dan Tahliye Edilen 42 Yolcu Ankara'da

'Koca Yusuf Operasyonu' Tamamlandı: Vuhan'dan Tahliye Edilen 42 Yolcu Ankara'da

Koronavirüs'ün ilk çıktığı Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşları tahliye edildi. Vuhan'dan tahliye edilen Türk ve dost ülke vatandaşlarını getiren uçak Ankara'ya indi. Uçaktan ambulanslara nakledilecek 42 yolcu, Dr. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada yolcuların hiçbirinde hastalık belirtisi olmadığını ve 14 günlük bir karantinaya alınacaklarını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığı habere göre, yeni tip Koronavirüs salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilen 42 kişiyi taşıyan askeri uçak, Etimesgut Havaalanı'na indi.

32 saatlik operasyonun tamamlandığı Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından duyuruldu👇

Uçaktan ambulanslara nakledilecek yolcular, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilecek

Uçaktan ambulanslara nakledilecek yolcular, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilecek

Uçak dezenfekte edilecek

Uçak dezenfekte edilecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan havaalanında yolcuların nakledilmesi için gerekli tüm hazırlıklar da tamamlanırken, nakilin ardından yolcuları taşıyan uçak ve diğer malzemelerin arındırılması için dezenfekte çadırları kuruldu.

"Tüm vatandaşlarımız ve dost ülke vatandaşları sağlıklı"

"Tüm vatandaşlarımız ve dost ülke vatandaşları sağlıklı"

Öte yandan yolcuları karşılayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havaalanında basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakan Koca, Çin'de yaşayan vatandaşları onların talebi doğrultusunda Türkiye'ye getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda yola çıkıldığını vurgulayarak, 'Aileleriyle birlikte 32 Türk, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan, 1 Arnavutluk vatandaşı olmak üzere toplam 42 kişi getirilmiş oldu. Maske, kıyafetler dahil alınması gereken bütün tedbirler alınarak getirildi. Enfeksiyon hocamız olan İrfan hocamızla da telefonda görüşme yaptım. Kendileri, yolcularımızın hiçbirinde yolda dahil olmak üzere hastalık belirtisinin olmadığını, tüm vatandaşlarımızın ve dost ülke vatandaşlarının sağlıklı olduğunu ifade ettiler. Ayrıca askeri pilot arkadaşımızla da görüştüm. Pilotların da bu süreçte sorun yaşamadıklarını, sağlıklı olduklarını ifade ettiler.'

"Sağlık personelimiz için de tedbirler alındı"

"Sağlık personelimiz için de tedbirler alındı"

Bakan Koca, her yolcuyu bir odada 14 günlük zaman diliminde takiplerini yapmayı Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda planladıklarını kaydederek, 'İlk günden itibaren numuneleri alındı. Her 3 günde bir numune tekrarları yapıldı. Bütün hizmetlerin tek kullanımlık malzemelerle yapılması ve bütün atıkların tıbbi atık olarak değerlendirilmesi planlandı. Burada hizmet verecek bütün sağlık personelimiz için de tedbirler alınmış oldu' dedi.

Koca Yusuf isimli askeri kargo uçağı 42 yolcuyu almak için Çin'in Vuhan kentine gitmişti👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
74
30
16
9
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Kutlu

Anlayamıyorum gerçekten anlayamıyorum alınan önlemleri görüp nasıl hala virüs getirdiler falan diyebiliyorlar ve olumsuz yorum yapabiliyorlar. Şu haberi okuy... Devamını Gör

Jey

Çok güzel bir haber bu gerçekten sayılıdır şu hükümet geldiğinden beri gurur duyduğum olay, biri bu oldu. Hepsi umarım sağlıklıdır çocuk bile var.

abrakadavra

Aha şuraya yazıyorum bi bokluk çıkacak demedi demeyin