Görüş Bildir
Haberler
‘Koalisyon Çalışmaları Partiler Arasında Olur, Cumhurbaşkanlığı Çatısı Altında Olmaz’

‘Koalisyon Çalışmaları Partiler Arasında Olur, Cumhurbaşkanlığı Çatısı Altında Olmaz’

Onedio Medya
11.06.2015 - 10:51 Son Güncelleme: 11.06.2015 - 11:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Deniz Baykal arasında gerçekleştirilen görüşmeyi değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Koalisyondan da erken seçimden de korkmayalım. Ama erken seçim şu anda konuşulması gereken konu değil. Koalisyon çalışmaları da partiler arasında olur, Cumhurbaşkanlığı çatısı altında değil' dedi.

Selahattin Demirtaş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, 'İsteyen istediğiyle görüşür. Cumhurbaşkanı parlamento açılışı öncesi görüşmeler yapıp fikir alışverişi içerisinde bulunabilir' dedi. 

Erdoğan'a karşı kişisel bir husumetleri olmadığını belirten Demirtaş, şunları söyledi:

Anayasayı ihlal eden, hukuku ihlal eden bir cumhurbaşkanı her zaman eleştirimizi alacaktır. Önümüzdeki dönem koalisyon tartışmaları başlayacak. Nitelikli sıkı bir muhalefet yapmaya hazırlanıyoruz. Halk biz iktidar değil ama muhalefet görevi verdi. Ama koalisyon seçeneğine de kapalı değiliz.

'Cumhurbaşkanlığı makamını tartışmaya açan kişi o makamda oturan kişidir'

Koalisyondan da erken seçimden de korkmayalım. Ama erken seçim şu anda konuşulması gereken konu değil. Koalisyon çalışmaları da partiler arasında olur, Cumhurbaşkanlığı çatısı altında değil. Biz cumhurbaşkanlığı makamını tartışmaya açmıyoruz. Bu makamı tartışmaya açan kişi o makamda oturan kişidir.

'Hiçbir teklife kapalı değiliz'

Partilerle birbirimizi tebrik etme dışında bir görüşmemiz yok. Gayri resmi bir görüşmemiz de yok. Partimize fikirler iletilirse biz de düşüneceğiz. Hiçbir teklife kapalı değiliz. Kapımız herkese açık. MHP'nin ne yapacağına biz karar veremeyiz, kendileri bilirler. Şununla olurum olamam diyemeyiz, hiçbir partiyi zorlayacak halimiz yok. Ama partimize hakaret eden yaklaşımları da kabul etmeyiz. Onlar neyse HDP'de odur. Laf lafa geldiğinde milletin iradesinden dem vuranlar, HDP'nin arkasındaki halka hakaret edemez. Seçenekler ortaya çıkmadan bir şey demeyeceğiz. AKP ile söylediklerimizin arkasındayız. Diğer seçenekler için söylüyorum, kapımız açık.'

'Başkanlık sistemi Türkiye'de tartışılabilecek bir konu değil'

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Demirtaş, 'Başkanlık sistemi Türkiye'de tartışılabilecek bir konu değil. Halkın istemediğini dayatmanın anlamı yok. Erdoğan'a husumetten dolayı başkanlık sistemine karşı değiliz. Başkanlık sisteminin uygulanması imkansız Türkiye halklarının yararına her türlü ortak adımı atmaya hazırız' ifadelerini kullandı.

'Çağrı aşamasına gelindiğinin Davutoğlu da farkındadır'

HDP lideri çözüm sürecinin sürdürülmesinin önemine de işaret etti. 'HDP olarak seçim dönemindeki rekabeti bir kenara bırakıp barışı gerçekleştirmek için elimizi taşın altına koymaya hazırız' diyen Demirtaş, şunları ifade etti:  

'Çözüm süreci koalisyon kurulduktan sonra işlemeye devam edecek. İmralı ziyareti faydalı olur diye düşünüyorum. Sayın Davutoğlu'nun belirttiği sorumluluklarımızın arkasındayız. Çözüm sürecinde nereye geldiğimizi kendisi de biliyor, gizli kapaklı değil. Dolmabahçe görüşmesinin müzakere edilmesi ve PKK'nın müzakere yapması noktasına gelmiştik zaten. Seçim döneminde masa yok dediler, taraf yok dediler, çözüm süreci yok dediler. Çağrı aşamasına gelindiğinin Davutoğlu da farkındadır. Silahlar konusunda çapğrı yapacak Öcalan'dır. Öcalan da İmralı da hazır bekliyor. Buyurun yarın İmralı'ya gidiyoruz.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0