Görüş Bildir
Haberler
'Kızsın Futbol Oynayamazsın' Dediler, Milli Takım Kalecisi Oldu

'Kızsın Futbol Oynayamazsın' Dediler, Milli Takım Kalecisi Oldu

Şanlıurfa'da çocukken mahallede futbol oynamak isteyen ancak erkek arkadaşlarının 'Sen kızsın futbol oynayamazsın' demesi üzerine hırs yapan Bedriye Çam, 17 Yaş Altı Milli Takım kaleciliğine kadar yükselmeyi başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Karaköprü ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Bedriye Çam, küçük yaşta futbola ilgi duymaya başladı. Evde babasıyla maç izleyen, okulda erkek arkadaşlarıyla futbol oynayan Bedriye'nin futbola olan ilgisi her geçen gün arttı.

Mahallede futbol oynayan erkek arkadaşlarına katılmak isteyen Bedriye, takımda eksik oyuncu olmasına rağmen arkadaşlarının 'Sen kızsın futbol oynayamazsın' demesi üzerine ağlayarak eve gitti.

Bu duruma şahit olan mahalle sakini Mehmet Ata, Bedriye Çam'la konuşup onu Şanlıurfa Gençlikspor Bayan ve Erkek Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Mustafa Abak'a götürdü. Bedriye, Abak'ın kendisini takıma kabul etmesi üzerine futbolculuk hayaline ilk adımını attı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) 2013'te lisansını alarak Şanlıurfa Gençlikspor Bayan Futbol Takımı kariyerine başlayan ve hala bu takımda mücadele eden Bedriye, başarılı performansı sayesinde 2014'te 17 Yaş Altı Milli Takım kaleciliğine seçildi.

Bedriye Çam, özellikle geçen yıl ekim ayında 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın Andorra'yı 5-0 yendiği Bayanlar Avrupa Futbol Şampiyonası 2016 Grup eleme maçında gösterdiği performans ve yaptığı kurtarışlarla dikkati çekti.

Milli kaleci Bedriye Çam, şunları kaydetti;

Milli kaleci Bedriye Çam, şunları kaydetti;
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Küçükken erkeklerle futbol oynamak istiyordum. Erkekler bana 'sen kızsın futbol oynayamazsın' deyince beni bir hırs tuttu. Mahallede bulunan Mehmet amca, beni Mustafa hocaya yönlendirdi. Şu an 17 Yaş Altı Milli Takım kalecisiyim. Allah kısmet ederse A Milli Takım'da kaleci olmak istiyorum. Şanlıurfa'da aileler kızlarının futbol oynamasına pek izin vermiyor. Futbol çok güzel, eğlenceli bir oyun. Bu nedenle sadece erkekler futbol oynamamalı. 'Futbol kız işi değil' diyorlar ama kızlar erkeklerden daha iyi oynayabilir.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
10
3
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın