Görüş Bildir
Haberler
'Kış Bu Yıl Gecikmeli Gelecek'

'Kış Bu Yıl Gecikmeli Gelecek'

Onedio Medya
21.10.2015 - 18:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şen, 'El Nino'nun Türkiye'ye bu yıl kış mevsiminin gelişini geciktireceği tahmin ediliyor' dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, mart ayında başlayan küresel atmosfer ve doğa olayı 'El Nino'nun kış mevsiminin gelişini geciktireceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Şen, yaptığı açıklamada, El Nino'nun etkisinin tüm dünyada devam ettiğini vurguladı.

El Nino'nun özellikle bu yılın yaz ve sonbahar aylarının başında etkili olduğunu belirten Şen, 'El Nino'nun 2016 yılında zayıflayacağı bu nedenle etkisinin azalacağı sıcaklıkların normal değerlere ineceği ön görülmektedir. Küresel ısınma mevsimsel değişimlerde etkisini artırarak devam ettiriyor. El Nino'nun Türkiye'ye bu yıl kış mevsimini gelişini geciktireceği tahmin ediliyor' ifadesini kullandı.

Ekim ve kasım ayı sıcaklıkları 

Türkiye'de ekim ve kasım aylarında sıcaklıkların normal değerlerin üzerinde geçeceğini söyleyen Şen, kış şartlarının ise normal sevide olmasını ön gördüklerini ifade etti.

Şen, aralık ayından itibaren batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerine ulaşarak, kış şartlarının kendisini göstermeye başlayacağını bildirdi. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
34
27
17
7
6
0