Görüş Bildir
Haberler
'Kırmızı Renk' Kilo Vermeye Yardımcı!

'Kırmızı Renk' Kilo Vermeye Yardımcı!

Mahmut Saim
03.04.2014 - 22:07 Son Güncelleme: 03.04.2014 - 22:23

'Kırmızı Renk' Kilo Vermeye Yardımcı!

Yemek yerken kullanılan tabak, çatal, bıçak ve kaşığın üretildiği materyalin, renginin ve büyüklüğünün yemek yeme alışkanları üzerinde etkisini araştıran bilim insanları, kırmızı tabağın kilo vermeye yardımcı olduğu sonucuna vardı.

Oxford Üniversitesi'ne bağlı uzmanlar tarafından gerçekleştirilen ve sonuçları ‘Flavour' adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, kırmızı tabakta sunulan yemekler daha az yeniyor.

Yetersiz beslenme nedeniyle tedavi gören hastalara kırmızı tabakta yemek sunulmasının yanlış bir seçim olduğu sonucuna varan uzmanlar, daha fazla yemek yemesi gereken kişiler için kırmızı tabak ya da tepsinin en kötü renk olduğuna dikkat çekti. Buna karşın kilo vermek isteyenlerin ise kırmızı tabağı kullanabileceği belirtildi.

Yemek yemeyi tat almaktan daha fazla anlamı olan bir deneyim' olarak tanımlayan araştırmacılar, “Yemeği ağzımıza götürmeden önce, beynimiz algıladığı bütünün görünümünden etkilenerek bir fikir oluşturuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce yapılan bir araştırmada da sıcak çikolatanın en çok turuncu renkteki bardaklarda lezzet verdiğini ortaya çıkarmıştı.

Kaynak: http://www.saglikhaberleri.com.tr/bes...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın