Görüş Bildir
Haberler
"Kırmızı Kartı Hak Etmedim"

"Kırmızı Kartı Hak Etmedim"

Batuhan
08.12.2015 - 12:22

Gaziantepspor maçında kırmızı kart gören Hasan Ali Kaldırım, 'Kartı hak etmedim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Caner Erkin’in ameliyat olduğu dönemde sırtına geçirdiği formayı bir daha bırakmayan ve sol bekte harikalar yaratan Hasan Ali, G.Antep deplasmanında gördüğü kırmızı kartla ilgili kendisini savundu. 30. dakikada hakem Serkan Tokat’ın direkt olarak oyundan ihraç ettiği deneyimli yıldız, mücadelenin ardından ilk iş kural kitapçığının bu tür pozisyonlar için ne söylediğini araştırmak oldu.

Yetkililerden öğrendi

Yetkililerden aldığı bilgilendirme sonrasında kendisine gösterilen kırmızının ağır olduğunu belirten Hasan Ali Kaldırım, gerekçelerini de 4 maddede savundu. İşte 25 yaşındaki futbolcunun değerlendirmeleri:

Benim pozisyonumla ilgili 4 tane kriter var. Bunların ilki topun yönü. Bir oyuncu bu tip durumda kırmızı çıkması için rakip futbolcunun direkt kaleye gitmesi gerekiyor. 2.’si ise rakibin kaleye olan mesafesi. Faul, rakip yarı alanda yapıldı. Yani Volkan’ın kalesine en az 50 metre uzaklıkta.

Üçüncü olarak top Larsson’un kontrolünde değildi. Oyuncu topu rastgele öne doğru vurdu ve dengesiz bir koşu yapıyordu. Sonuncu madde ise en önemlisi. Rakip futbolcunun benim dışındaki son savunmacıya olan uzaklığı. Larsson yere düştüğü anda Gökhan benim 1-2 metre arkamdaydı. Deparını atmış, hızlı şekilde geliyordu. Büyük bir ihtimalle rakibini yakalardı. Demem o ki bu maddelerin hiçbiri gördüğüm kırmızıya uymuyor.”

'Hatırlamıyorum'

Öte yandan arkadaşlarına yaptığı durum değerlendirmesinde kırmızı anını net şekilde hatırlamadığını belirten Hasan Ali, Pozisyon çok anlık oldu. Açıkçası tam olarak hatırlamıyorum. Ancak emin olduğum tek bir şey var ki ayağımla Larsson’a herhangi bir müdahalem olmadı. Vücudumda bir tek kolum ya da elim değmiştir. Bu kırmızı ağır oldu. Hiç hak etmedim.”

Vatan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
13
3
1
1
0
0