Görüş Bildir
Haberler
'Kırmızı Halıda Yürürken Heyecanlandım'

'Kırmızı Halıda Yürürken Heyecanlandım'

Fatih UZUN
06.09.2014 - 18:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Venedik Film Festivali'nde sinema eleştirmenlerince verilen Premio Bisato D'oro En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen 'Sivas' filminin Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yaşayan çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci ile ailesi büyük sevinç yaşıyor.

Yerköy'de Şehit İbrahim Karadağ Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Doğan İzci'nin babası Nedim İzci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Sivas' filminde başrol oynayan oğlunun Venedik Film Festivali'nde ödül kazandığını öğrendiğinde çok şaşırdığını ve gurur duyduğunu ifade etti.

11 yaşındaki oğlu Doğan'ın okulda 200 öğrenci arasından yönetmen Kaan Müjdeci tarafından seçildiğini, Yozgat'ın Küçük Nefes köyünde çekilen 'Sivas' filminde başrol oynadığını belirten İzci, filmin çekimlerinin 5 aydan fazla sürdüğü söyledi.

Oğlunun bir filmde başrol oynayacağı söylendiğinde inanamadıklarını anlatan İzci, şunları kaydetti

'Dünyalar bizim oldu. Yönetmen Kaan Bey bize geldi, 'çocuğunuzu beğendik müsaade ederseniz filmde oynatacağız' dedi. Biz de müsaade ettik. Allah razı olsun yönetmeninden ve çocuğum da Türkiye'yi temsil etti, ödül kazandı. Filmin çekimlerini izledik ama gösterimini izleyemedik. Ödül almasını beklemiyorduk, sinema camiasının içinde olmadığımız için. İlk defa oynadığı için beklemiyorduk.'

İzci, Doğan'ın vizesinin süresi bittiği için ödülünü alamadığını, ödülü filmin yönetmeni Kaan Müjdeci'nin alacağını sözlerine ekledi.

'Kırmızı halıda yürürken heyecanlandım'

Sivas filminin çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci ise filmde Aslan isminde bir çocuğu canlandırdığını ifade etti.

İtalya'da diğer oyuncular ve yönetmen Kaan Müjdeci ile filmin galasına katıldığını anlatan İzci, 'İlk defa yurt dışına gittim. Hayatımda ilk defa uçağa bindim ve birazcık korktum. Çok sevindim, mutlu oldum. Kırmızı halıda yürürken heyecanlandım' diye konuştu.

Ödülünü Kaan Müjdeci'nin alacağını söyleyen İzci, şöyle konuştu:

'Oyunculuk zor biraz. Oyunculuk yapmak için prova yaptık. Daha önce tiyatro da oynamadım. Ya iyi bir oyuncu olmayı düşünüyorum ya da iyi bir vali olmayı düşünüyorum. Köpekten çekimlere başlamadan önce biraz korktum, daha sonra da alıştım. Kaan Abi Türkiye'ye döndüğünde ödülü bana göndereceğini söyledi.'

Doğan İzci'nin annesi Yurdagül İzci ise çok sevindiklerini dile getirerek, 'Çok seviniyorum çocuğum için. Okulda buldular, 'anne beni filme götürüyorlar' dedi ben inanmadım. Evden bir ay, iki ay kadar ayrı kaldı. Sevindim ama şok oldum. Beklemiyorduk böyle bir şeyi. İtalya işini hiç beklemiyorduk biz. Biz okumasını istiyoruz, kendisi ne isterse onu olacak. Haberlerde görünce çok sevindik' ifadelerini kullandı.

CNNTürk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/kultur-s...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0