Görüş Bildir
Haberler
‘Kırmızı Fularlı Kız'a Aynı Eylemden Bir Dava Daha

‘Kırmızı Fularlı Kız'a Aynı Eylemden Bir Dava Daha

adem kara
04.04.2014 - 12:58 Son Güncelleme: 04.04.2014 - 13:10

Antalya’da katıldığı Gezi eylemlerinden dolayı 127 gün tutuklu kalan ve 6 Şubat 2014 tarihinde tahliye olan ‘kırmızı fularlı kız’ Ayşe Deniz Karacagil hakkında, yargılandığı davadaki suçlamalardan bir başka dava açıldı.

Ayşe Deniz ve Mustafa Cihan Yılmaz, 2 Eylül 2013′te gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı. Tutuklanma gerekçeleri Hatay’da Gezi eylemleri sırasında polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto eylemine ve ODTÜ olaylarına ilişkin protesto gösterilerine katılmaktı.

Karacagil Alanya’da, Yılmaz ise Antalya’da dört ay altı gün tutuklu kaldıktan sonra 6′ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ayşe Deniz’den mahkemede tokat gibi savunma

Taktığı kırmızı fuların sosyalizmi simgelediği suçlamalarının yöneltildiği Ayşe Deniz, kamuoyunda bu nedenle ‘kırmızı fularlı kız’ olarak tanındı.

Ancak 5′inci Asliye Ceza Mahkemesi, Ayşe Deniz, Yılmaz ve beraber yargılandıkları Naim Doğan, Ersin Elyakut ve Hacı Bey Temur hakkında ikinci bir dava daha açtı. Bu davadaki suçlama da yine, Atakan için düzenlenen protesto yürüyüşüne katılarak, ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama‘ olarak gösterildi.

Avukat: Savcıların birbirinden haberi yok

Sanık avukatlarından Hakan Evcin, “İlk davayı açan terörle mücadele kanununa ilişkin yetkilendirilmiş savcı, bu ikinci davayı açan ise örgütlü suçlar savcısı. Savcıların olaylardan ve birbirinden haberi yok. Zaten sorgulama yapılsa veya basını takip etseler bu davanın açıldığını görecekler” dedi.Ayşe Deniz: Seçim bitti, saldırı başladı

Hürriyet’ten Tuğçe Yıldız’a konuşan Ayşe Deniz Karacagil  bu davada da kırmızı fular suçlamasında olduğu gibi gereksiz suçlamalara maruz kalabileceğini ifade etti.

Karacagil, “Seçim sonrası vakit kaybetmeden saldırmaya başladılar. Okuyan araştıran sorgulayan merak eden biz gençleri bu tür soruşturmalarla yıldırmak istiyorlar. Önceki davada tutuklanmama sebep olan kırmızı fular değil, seslerini yükselten insanların çığlıklarıydı” dedi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/kirmiz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0