Görüş Bildir
Haberler
'Kimse Windows Phone Almak İstemiyor'

'Kimse Windows Phone Almak İstemiyor'

Caner
30.08.2014 - 18:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kimse Windows Phone Almak İstemiyor"

Windows Phone son yıllarda iyi bir ivme yakaladı ve yakında daha çok üreticinin bu işletim sistemiyle çalışan cihazlar geliştirmesi bekleniyor. Gel gelelim, Windows Phone için her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söyleyemeyiz…

Microsoft hâlâ bazı büyük üreticileri Windows Phone ile çalışan cihazlar geliştirmeye ikna edemiyor. Üstüne üstlük, bu üreticiler Android’e alternatif aradıkları halde Windows Phone’u yetersiz buluyor.

Huawei’nin üst düzey yöneticilerinden Richard Yu, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, Huawei’nin farklı işletim sistemleriyle çalışan telefonlar üretmek istediğini fakat bunu şu an yapmanın bir anlam ifade etmediğini çünkü müşterilerin Windows Phone’lu cihaz satın almak istemediklerini söyledi.

“Windows Phone’u kullanmaya çalıştık” diyen Yu, şöyle devam ediyor: “Ama müşterileri Windows Phone almaya ikna etmek çok zor oluyor. Bizim için kârlı değildi. İki yıl boyunca bu telefonlar yüzünden para kaybettik. Bu yüzden tüm Windows Phone projelerimizi askıya aldık. Android’in tek seçenek olmaya başladığı yönünde bir endişemiz var fakat başka çaremiz yok.”

Yu daha önce, Samsung’un Tizen platformu hakkında konuşurken, “başarılı olma şansı yok” demişti. Windows Phone açıklamaları da, en az Tizen’e yaptığı kadar sert.

Huawei cephesi böyle düşünürken, HTC en yeni amiral gemisi One M8′in Windows sürümünü ABD’de satışa sundu ve bu teknoloji çevrelerinde heyecan yarattı.

stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/08/huawe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0