Görüş Bildir
Haberler
‘Genelkurmay Başkanımızın Tırnağının Bir Paresi Dahi Olamazsın’

‘Genelkurmay Başkanımızın Tırnağının Bir Paresi Dahi Olamazsın’

ATKN
24.02.2015 - 13:42 Son Güncelleme: 24.02.2015 - 13:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla bir araya geldi.

MHP grup toplantısında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i 'Şah Fırat' operasyonu nedeniyle sert sözlerle eleştiren Bahçeli'ye yanıt veren Erdoğan, 'Sen Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Terörle mücadele diyorsun senin bunun için yaptığın bir şey var mı? Terörle, teröristle mücadeleyi bunlar sürdürdüler. Sen Ankara’dan kuru sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Bir taraftan milliyetçi ayaklarına takılacaksın. Genelkurmay Başkanı’na bu denli ifadeleri yakıştırmak akla izana sığmaz.' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

'RET CEVABI ALIYORLAR AMA YİNE DE BAŞVURUYORLAR'

Tüm birimleri ile hizmete girmesi ile burası Türkiye’ye yakışır cumhurbaşkanlığı külliyesi belki de devlet başkanlığı külliyesine dönüşecek. İleride bu toplantıları daha çok katılımlarla sürdürmek aruzsundayız. Birileri muhtarlarla bir araya gelmemizden rahatsız oluyor. İl ziyaretlerimizden de rahatsız oluyorlar. YSK’ya başvuruyorlar. Cumhurbaşkanı 7 Haziran seçimlerine kadar meydanlara çıkmasın, yasak getirin diyorlar. Ret cevabı alıyorlar ama yine de başvuruyorlar. Milletimle arama kimsenin girmesine izin vermeyeceğim.  Bana muhtar bile olamaz demişlerdi. Bizleri ayrı düşürebileceklerini sanıyorlardı. Yanıldılar. Milletin bize çizdiği yolda ülkemize hizmet etme çabası içinde olduk. Tabiî ki eksiklerimiz ve hatalarımız olmuştur. Ama milletimiz kendisine hizmetten başka gayreti olmadığımızı biliyor. Şehirlerimizin 12 yıl önceki haliyle şimdiki hali bir mi?Biz aşk ile çalıştığımız için hala dimdik ayaktayız. 2023 hedeflerimize bu şekilde ulaşacağız.

'SÖYLENEN SÖZLER CEHALET BOYUTUNU AŞTI'

Geçtiğimiz hafta sonu önemli askeri operasyonu başarı ile gerçekleştirdik. Cumayı cumartesiye bağlayan gece olan operasyondur. Süleyman Şah Türbesi'ni sınırımıza yakın bölgeye taşıdık. Bu türbenin bulunduğu alan 1921 yılından beri Türkiye toprağı olarak kabul edilen alandır. Türbenin yeri 2 defa değişmiştir. Bu kez güvenlik gerekçesi ile değiştirmek zorunda kaldık. Askerlerimizin hayatını tehlikeye atmamak için bu kararı aldık.

Siyaset akılla, bilimle, tecrübe ile yapılan iştir. O yüzden insanı yönetme sanatıdır. Heyecan verelim birileri gaz versin yürü böyle bir şey olmaz. Musul’daki kardeşlerimizi nasıl aldıysak burada da 39 askerimiz var.  Uzun süren titiz çalışmaların ardından bir gecede operasyonu yaptık ve başarı ile neticelendirdik. Gıpta edilen operasyon olmasına rağmen birilerinin olumsuz algı oluşturma gayreti içinde olduğunu görüyoruz. Söylenen sözler cehalet iftira boyutunu aştı. Her şey o kadar ortada ki. Bölgede karmaşa ve çatışma ortamı var. Ortalık toz dumanken bizim askerlerimizi bile bile ateşe atmanın anlamı yok. Biz de bu noktada Suriye içerisinde bizim farklı alana farklı yere burayı taşımamızın kanaatini verdik. Ülkemize çekip almadık. Buna karşı çıkanlar oldu. Ben cumhurbaşkanlığı makamında milletin seçtiği cumhurbaşkanı olarak bugün şahsıma, Başbakanıma, Genelkurmay Başkanıma ve operasyon içinde yer alanlara karşı sessiz kalamam.

'KİMLERLE YAN YANA OLDUKLARINA BAKSINLAR'

Bir siyasi partinin genel başkanı ithamlarda bulunuyor seviyesizce hakaretler yağdırıyor. TSK’yı ve hükümetimizi hedef alanlar önce kimlerle yan yana olduklarına baksınlar. Açık söylüyorum bunlar ancak ülkesine yabancılaşmış zihniyetin kalkıp Genelkurmay Başkanımıza akla hayale gelmemiş ifadelerle saldıran zat aynaya bakması lazım.

'GENELKURMAY BAŞKANI'NA BU DENLİ İFADELERİ YAKIŞTIRMAK AKLA HAYALE SIĞMAZ'

Sen Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi olamazsın. Terörle mücadele diyorsun senin bunun için yaptığın bir şey var mı? Terörle, teröristle mücadeleyi bunlar sürdürdüler. Sen Ankara’dan kuru sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Bir taraftan milliyetçi ayaklarına takılacaksın. Genelkurmay Başkanı’na bu denli ifadeleri yakıştırmak akla izana sığmaz. Onun için milliyetçi olduğunu söyleyenler bu ülkenin ordusuna çirkin yakıştırmayı yapanları takdirinize bırakıyorum. Siz gereken cevabı vakti saati geldiğinde verirsiniz. Öbür taraftan başbakana hükümete bu denli saldırı ne olacaktı. Çanakkale ile bunu benzetme. Bunun ne alakası var. En ufak toprak kaybı olmadan Suriye topraklarında orada coğrafi olarak uygun alanda yerleşim yapılıyor, hazırlıklar devam ediyor. Milletimizin bu densizliklerin hesabını soracaktır.

'BU OPERASYON TAMEMEN TÜRKİYE'NİN KENDİ KARARI İLE YAPILMIŞTIR'

Türkiye bu operasyonu hiçbir örgütle işbirliği yapmamıştır. Bizim örgütlerle işbirliği yapmamıza ihtiyacımız yok. Başından sonuna kadar Türkiye’nin kendi kararı, planlaması ve kendi kabiliyeti ile yürütülmüştür. Ana muhalefet Esad rejimi ile hareket etmektedir. Diğer muhalefette Esad rejimi ile hareket etmektedir. Oradaki terör örgütleri ile hareket etmektedirler. Bunlar türbe nedir onu bile bilmezler. Bizler toprakların altına defnettiğimiz ölülerimizi unutmayız.

“BİZ HİÇBİR İDDİAMIZDAN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ”

Adeta unutulmuş Çanakkale Şehitlikleri’nin bulunduğu yeri yeniden düzenledik. 12 yıl önce Çanakkale Şehitlikleri’nin hali neydi? Nerede şehitliğimiz varsa, nerede bize ait hatıra varsa buluyoruz ve üzerimize düşeni yapıyoruz. Süleyman Şah türbesi de bunlardan biriydi. Önemli olan Süleyman Şah’ın milletin kalbinde edindiği yerdir. Biz o türbeyi sınırımıza yakın yere taşımakla hiçbir iddiamızdan vazgeçmiş değiliz. Bir tedbir aldık ve bu nakli yaptık. Bu milli mesele. Bunu günlük siyasete alet edenler Süleyman Şah’ın maneviyatına saygısızlık edenlerdir.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0