Görüş Bildir
Haberler
'Kılıçdaroğlu Nezaketinden O İşareti Yaptı'

'Kılıçdaroğlu Nezaketinden O İşareti Yaptı'

adem kara
25.03.2014 - 12:37

Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işaretine ilk yorum

CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nun bozkurt hareketi yapmasını yorumladı: 'Çok büyük bir büyüklük göstermiştir. Normalde hoşgörü ödülü alması gereken bir hareket'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bozkurt işareti yapmasını, “Normalde hoşgörü ödülü alması gereken bir hareket” diye değerlendirdi. Seçimler için son 5 güne girilirken Habertürk'ten Düzgün Karataş'ın sorularını yanıtladı. 

Seçim sonrası liderliğe soyunacak mısınız?

Sayın Kılıçdaroğlu ile tam bir anlayış birlikteliği içindeyiz. Bundan sonra da uyum içinde çalışarak, birleşerek, ortak aklı egemen kılacağız.

Başbakan Erdoğan ile ortak noktalarınız var mı?

Gezi'ye, kutuya kadar vardı. 17 Aralık'tan sonra Erdoğan ile hiçbir ortak yanımızın kalmadığını düşünüyorum. Yoksa o da ben de gençlik kollarından geliyoruz. O da çalışarak bu noktalara geldi.

Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işareti yapması politika değişikliği mi?

Kılıçdaroğlu, nezaketinden o işareti yaptı. Normalde hoşgörü ödülü alması gereken bir hareket. Çünkü farklı siyasi görüşte olanlara hoşgörüyle yaklaşıyor. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun kendisine olan güvenini gösteriyor. Çok büyük bir büyüklük göstermiştir.

Şişli Belediye Başkanlığınız sona erdiği için üzgün müsünüz?

15 yıl Şişli Belediye Başkanlığı yaptım. Birçok devlet büyüğünü ağırladım. Hüzünlüyüm, duyguluyum. Ama aynı zamanda mutluyum da. Şişli'yi benim çalışmalarımı ileriye taşıyacak arkadaşlara bırakıyorum.Makam, mevkiim ne olursa olsun, Şişli üçüncü evladımdır.

Kan değişikliğini destekliyorsunuz yani?

Kesinlikle. Kaldı ki bir siyaset adamı vakti saati geldiği zaman görev değişikliğine gitmesi lazım. Hatta belediye başkanları için 10 yıldan sonra görev değişikliği kural haline gelmesi şart. Kan değişikliği her zaman iyidir.

Anket sonuçlarını nasıl görüyorsunuz?

En büyük anket, halktır. Baş başa, kıran kırana bir seçim olacak. Sonuçta biz seçimi alırız. Sandıklara sahip çıkacağız. Sandıklar için 60 bin kişiye görev verdik.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0