Görüş Bildir
Haberler
'Keşke Suriye'de Ölseydik'

'Keşke Suriye'de Ölseydik'

Onedio Medya
29.11.2014 - 22:56 Son Güncelleme: 30.11.2014 - 00:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkelerindeki savaştan kaçarak komşu ülkelere sığınan yüz binlerce Suriyeli gibi Avrupa'ya ulaşmayı başaranlar da hallerinden memnun değil. Fransa'nın liman şehir Calais'den İngiltere'ye geçmek isteyen binlerce sığınmacı, zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor.

Suriye'nin yanı sıra Sudan, Güney Sudan, Suriye, Afganistan ve Somali, Eritre'den gelen 2 bin 500'den fazla insan, Manş Denizi'ni geçerek İngiltere'ye gidebilmek için bir konteynere saklanmanın derdinde. Bölgedeki Kızıl Haç Merkezi'nin kapandığı 2002'den bu yana İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacılar, hedeflerine ulaşana kadar derme çatma çadırlar, terk edilmiş binalar ya da sokaklarda kalıyor.

Suriyeli sığınmacılardan Mazhar, 'Avrupa'nın medeniyetin merkezi olduğunu düşünüyordum ama gerçekte öyle olmadığını gördüm. Bizleri nasıl küçümsediklerine ve dövdüklerine şahit oldum. Buradaki insanlar ağlayarak, 'keşke Suriye'de ölseydik' diyorlar.' şeklinde konuşuyor.

Mazhar, 'Buradan tüm Suriye halkının adına sesleniyorum, hepimiz umutsuzuz ve herkes sokaklarda kalıyor. Ben 6 ay boyunca yağmur çamur demeden dağları taşları aşarak buraya kadar sadece ama sadece İngiltere'ye ulaşmak için geldim.' diyor.

Mazhar gibi yüzlerce insan her gece son bir umut deyip limana gidiyor ve İngiltere'ye gitmenin yollarını arıyor.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_keske-s...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0