Görüş Bildir
Haberler
'Seçim Beyannameni Düzenlemekten Acizsen o Koltukta Niye Oturuyorsun?'

'Seçim Beyannameni Düzenlemekten Acizsen o Koltukta Niye Oturuyorsun?'

FreiGeist
30.03.2015 - 13:30 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 14:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Önemli Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da Organize Sanayi Bölgesi Başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu:

  • Sayın Ahmet Davutoğlu'na seslenmek istiyorum. Sen kendi seçim beyannameni düzenlemekte acizsen o koltukta niye oturuyorsun?

  • Cumhurbaşkanı çıkıp bir siyasal partinin destekçisi gibi davranırsa bu namus ve şereften sen ne anlıyorsun neden o yemini ettin. Sayın Erdoğan ettiği yemini tutmadı.

'NASIL OLDU DA VEKİLLER BEKLEME ODASINA ALINDI?'

  • Türkiye Ortadoğu'da da kan kaybediyor. Bu ülkede dış işleri bakanı kim bunu hatırlayan var mı? Nasıl bir ülke olduk biz. Herkesle kavgalı. Muhalefetin de dış politikaya destek vermesi lazım, milli olması lazım.

  • Nasıl oldu da milletin seçtiği vekiller bekleme odasına alındı? Milleti sadece kendisi olarak gören anlayış demokrasiye en çok zarar veren anlayıştır.

'BİR KİŞİYE GÖRE REJİM OLUŞTURACAĞIZ'

  • (Başkanlık sistemi) Nasıl bir başkanlık sistemi ABD'deki gibi olmasın bize uygun olsun. Türkiye'nin derdi bu mu? Parlamenter sistemin eksiği var mı var, darbe yasalarından kaynaklanıyor gelin değiştirelim. Hepsine 'Hayır' dendi. Bir kişiye göre rejim oluşturacağız. Bu toplumun buna izin vereceğini sanmıyorum.

'KAĞITTAN BAŞBAKAN MI BU?'

  • (Cumhurbaşkanlığına örtülü ödenek) Örtülü ödenek Başbakanın namusuna teslim edilen bir paradır ancak milli menfaatler için kullanılır. Sorumluluğu olmayan bir kişiye neden bunun kullanımını veriyorsunuz? Sorumluluk üstlenen kişiye para harcama yetkisi verilir. Bu şu denek öyle olaylar olacak ki başbakanın bile haberi olmayacak o olayları finanse etmeyi Cumhurbaşkanı sağlayacak. İyi de bu kağıttan Başbakan mı? Haydi istihbarat işlerinde kullanılacak diyelim bütün istihbarat birimleri Başbakanlığa bağlı.

'ÖN SEÇİMLERDEN MEMNUNUM'

  • (CHP'de yapılan ön seçim) Seçilen kişiye milletvekili diyoruz vekilini millet kendisi seçsin. CHP bu konuda çok önemli bir adım attı. Memmunum, siyasette yeni insanlar, yeni atmosfer... Bunu becerebildiysek bütün siyasi partilere örnek oldu onlar da ön seçim yapsınlar. Yıl başından sonra partiye üye olanlar oy kullanmadı.

Habertürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0