Görüş Bildir
Haberler
'Kılıçdaroğlu'na Suikast Düzenlenecek' İddiası

'Kılıçdaroğlu'na Suikast Düzenlenecek' İddiası

Emre Ordu
09.06.2016 - 23:47 Son Güncelleme: 10.06.2016 - 09:00

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, CHP Genel Merkezi'ne, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast düzenlenebileceği yönünde bilgilerin geldiğini öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Vezneciler'de düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden polis memurları Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu'nun cenaze törenlerine katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu camide bir grup tarafından protesto edilmişti. 

Kılıçdaroğlu daha sonra düzenlediği basın toplantısında da camiden ayrılacağı sırada bir kişi tarafından ayağının dibine mermi bırakılarak tehdit edildiğini açıklamıştı.

Bu olayın henüz yankıları sürerken bu akşam CNN Türk'de bir canlı yayına katılan Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, çarpıcı bir iddiada bulundu.

Öztürk, CHP Genel Merkezi'ne, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast düzenlenebileceği yönünde bilgilerin ulaştığını ve bu nedenle Kılıçdaroğlu'nun 6 olan koruma sayısının 12'ye yükseltildiğini söyledi.

"Bundan sonra bir kişinin burnu kanasa sorumlusu bunlar"

"Bundan sonra bir kişinin burnu kanasa sorumlusu bunlar"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerinin neden olduğunu savunarak konuyla ilgili bir özür beklediklerini söyledi.

Özel, 'Cumhurbaşkanı ülkenin vatandaşlarının birbiriyle çatışacak hale gelmesinin kendisine bir fayda sağlayacağını zannediyor. Gerçek dışı sözleri, yalanları gerçek gibi anlatıyor. Kendisini inandırıyor. Makamın kendisine verdiği yetkiyle, o makama duyulan saygıyı istismar ederek yalanları gerçek gibi anlatıyor. Örneği Kabataş yalanını söylediğinde gözlerimle gördüm demişti. İzledim dedi. Böyle bir şey olmadığı ortaya çıktı. Camiye ayakkabıyla girdiler, içki içtiler dedi. Yalan olduğu ortaya çıktı. Bunlardan ders almadık şimdi çıkıyor 'bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin' diyor. Bu lafı duyan vatandaş Kılıçdaroğlu'nun hastanede terörist ziyaret ettiğini sanıyor. Vatandaşlarımızın insafına sığınıyoruz Cumhurbaşkanını bu tavrından. Bu yaptığından bu ülke fayda görmez. Bizde görmeyiz kendisi de görmez. Ah almakla haksızlık yapmakla hedef göstermekle olmaz. Sonra da vatandaşa havale ediyor' diye konuştu.

'Vallahi de yalan billahi de yalan'

Özgür Özel CHP'ye yapılan her saldırıdan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı sözcüsünü sorumlu tutarken, 'Böyle konuşulursa istenmeyen olaylar olur, saldırılar olur. Bundan sonra bir kişinin burnu kanasa, bir kişinin parmağı incinse sorumlusu bunlar. Vatandaşımıza şikayet ediyoruz. Vallahi de yalan billahi de yalan. Bunlara kimse inanmasın. Böyle siyasi rant devşirmeye çalışanları CHP olarak kınıyoruz. Vatandaşımızın temiz yüreklerine sesleniyoruz; vallahi de yalan billahi de yalan.' dedi. 

'Hangi hastanede hangi teröristi ziyaret etmiş göstersinler'

Özgür Özel gazetecilerin şehit cenazesindeki olaylara ilişkin CHP'nin ne yapacağının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

'Hükümetten aklı selim açıklama bekliyoruz. Cumhurbaşkanı ve sözcülerinden bir özür, bir geri alma, bir tezkip bekliyoruz. Bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin lafı, orada asker var bekleyen. Orada içeri sinek, kuş girse deftere kayıt yapılır. Ana muhalefet partisi hangi hastanede hangi teröristi ziyaret etmiş göstersinler. Özür gelmese bu konuda bu söylemleri tekrar eden cumhurbaşkanı ve sözcüsü, yalan haberleri köpürten kuruluşlara karşı dava açacağız.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Benim mehmedimi şehit edenleri..."

Geçtiğimiz gün muhtarlarla iftar programı öncesinde konuşan Erdoğan, 'Bir siyasi partinin başındaki, ki bu siyasi parti ana muhalefet partisidir. 'biz yeri geliyor hastanelerdeki PKK'lıları ziyaret ettik' diyor. Şu ifadeye bak ya, ne kadar da rahatlıkla bunu söylüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütü mensuplarını ziyaret edeceksin. Neymiş, yaralıymış. Ben milletin idaresine bunları havale ediyorum. Benim mehmedimi şehit edenleri, benim polisimi şehit edenleri kalkıp da onlarla hastanede ziyaret ederek hasbıhal etmek kusura bakmasınlar bu milletin değerleriyle bir defa uyuşmaz.' demişti.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Tarafsız Bölge'deki konuşmasında, 'Kimin sorunu varsa ilgileniriz, ayrım yapmayız. Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik, kader kurbanı olana da gittik, İslami kesimden mahkûmlara da gittik. Hiç bir ayrım yapmadık. Çünkü hapse giren insanın koruması devlettir ve devlet güvencesi altındadır.' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iamnotsuperman

Ulan adam etkisiz eleman zaten. Kim niye indirsin amk...

tmrrkl

buna benzer bir yorum yapmak icin girmiştim agzına saglık..hapis yatılacak bile degeri yok o kadar etkisiz

Idanthyrsus

Şunun neyine suikast düzenlesinler ya zaten bi halta yaradığı yok , bu sefer de böyle yandaş toplama peşindeler bütün etik yolları tükettiler çünkü .