Görüş Bildir
Haberler
'Kediler İnsanları Dev Bir Kedi Zannediyor'

'Kediler İnsanları Dev Bir Kedi Zannediyor'

adem kara
13.01.2014 - 14:53 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 11:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kediler İnsanları Büyük Bir Kedi Zannediyor'

İngiliz bir bilim insanı, kedilerin sahiplerini ‘daha büyük bir kedi olarak gördüğünü’ öne sürdü. On yıllar süren araştırmalarını bir kitapta toplayan biyolog, köpeklerin aksine kedilerin aslında fazlasıyla vahşi olduğunu savundu.

Eğer bir kediniz varsa büyük olasılıkla onunla halı üzerinde yuvarlanmıyor ve temizlemek için yalamıyorsunuz. Ancak İngiliz biyolog Dr. John Bradshaw, kedilerin yine de sahiplerini bizim sandığımızdan farklı gördüğünü öne sürdü. Bradshaw’a göre, kedileri insanları ‘daha büyük bir kedi olarak’ tanımlıyor.

Evcilleşmiş kedilerin davranışlarını 30 yıldan uzun bir süredir inceleyen Bradshaw, kedilerin insanların yanında sergiledikleri davranışlar için alışagelmişin dışında açıklamalar sundu.

Çalışmalarını ‘Cat Sense’ adlı kitapta toplayan Bradshaw, şirin görünmenin dışında neredeyse bir fonksiyonları bulunmayan kedilerin köpeklere nazaran çok daha az evcilleştiğini söyledi.

ANNESİNİN KARNI ZANNEDİYOR

İngiliz araştırmacı, kedilerin yüzde 85’inin evcil olmayan kedilerle çiftleştiğine dikkat çekerek, kedilerin insan yanında sergiledikleri davranışların öğrenilmiş olmaktan çok, içgüdüden geldiğini belirtti.

Bradshaw’a göre, kediler bir yorganı, kanepeyi veya sahibinin el veya kollarını sıkarmış gibi yoğurmaya başladığı zaman, aslında annesinden daha fazla süt istediğini belirtiyor. Kedilerin bacak veya kollarımıza sürtünmesi ise aslında insanlara bir diğer kediye gösterecekleri davranışla yaklaşmalarını temsil ediyor.

Kedilerin öldürdükleri fareleri ortalıkta bırakması da marifetlerini göstermeyi amaçlamıyor. Avlarını yemek için güvenli bir ortam isteyen kediler, aslında fareyi ısırdıklarında, büyük kedilerin, yani insanların verdiği yemeğin daha iyi olduğunu fark ediyor.

Nankörlükleriyle ünlü kedilerin umursamaz tavırları göz önüne alındığında, Bradshaw’ın düşünceleri destek buluyor.

Kaynak: Objektif Haber

Kaynak: http://www.objektifhaber.com/insanlar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih UZUN

bu kediler de çok saf yaw :D

Fly Present

Kedileri sevmeyen saçma sapan bir adamın, düşüncelerini desteklemek için ortaya attığı saçma sapan yorumlar. O kadar yıl boşa çalışmış cidden sırf bu bulgula... Devamını Gör

erkan aygün

nedir bu kedilerin çektiği arkadaş adı çıkmış dokuza inmez sekize( şimdi bunada can derler )