Görüş Bildir
Haberler
'Kebap ve Şalgam Festivali'ni Basanlar: Milli İçkimiz Ayran

'Kebap ve Şalgam Festivali'ni Basanlar: Milli İçkimiz Ayran

Onedio Medya
14.12.2015 - 19:14 Son Güncelleme: 14.12.2015 - 23:38

Adana'da binlerce kişinin katıldığı 'Kebap ve Şalgam Festivali'ni basıp silahla ateş eden, masalara sopa ve döner bıçağı ile vurarak kaçan şüpheliler, 'genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meksun mahalde silah kullanmak' suçlarından adliyeye sevk edildi. Gazetecilere 'Her gün askerimiz, polisimiz şehit edilirken festival mi düzenlenir? Bizim milli içeceğimiz ayrandır' diye bağıran ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakılan şüphelilerin Facebook'taki rakı ile şalgamlı paylaşımları ise dikkat çekti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüpheliler, eylemi kendi başlarına hareket ederek gerçekleştirdiklerini festivalde ibadethanelere saygısızlık yapıldığını ileri sürdü. Şüpheliler, gazetecilere 'Her gün askerimiz, polisimiz şehit edilirken festival mi düzenlenir? Bizim milli içeceğimiz ayrandır' diye bağırdı.

'Amacımız korkutmaktı'

Zanlılar polise verdikleri ifadede festivalin Ulu ve Memiş Paşa Camii arasında yapıldığını ve rakı içildiğini söyleyerek 'İki cami arasında rakı içilmez, orada bizim atalarımızın mezarı var, mezar üzerinde rakı içilmez, bu nedenle baskın yaptık ama niyetimiz kimseyi öldürmek değil. Orada rakı içenleri korkutmaktı amacımız' dedikleri öğrenildi.

Polis yaptığı araştırmada zanlıların herhangi bir terör örgütü ya da sivil toplum örgütleriyle hiçbir bağlantısının olmadığını tespit etti.

Bazılarının 'adi suç' olarak adlandırılan yaralamadan suç kaydı olduğu saptanan baskıncılar sağlık kontrolünün ardırdan 'genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Sarıyakup Mahallesi'ndeki tarihi Kazancılar Çarşısı ile Büyüksaat Kulesi'nin bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nde geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen ve sosyal medya üzerinden toplanan binlerce Adanalı'nın katıldığı Şalgam-Kebap Festivali'nin yapıldığı alana giren saldırganlar, pompalı tüfek ile havaya ateş açıp, döner bıçakları ve sopalarla masa ve sandalyeleri tahrip etmiş 'Burada rakı içirmeyiz' diye bağırmışlardı.

Rakı ve şalgamlı fotoğraf...

Rakı ve şalgamlı fotoğraf...

6 şüpheliden Sadık Pamuk ile Aykut Yarımtaş'ın sosyal paylaşım sitesindeki profil sayfaları, poliste verdikleri ifadeleri ile yaptıkları arasındaki çelişki ortaya koydu. Rakı ve şalgam ile çekilmiş fotoğrafını profil fotoğrafı yapan Sadık Pamuk'un, 'Bizim milli içkimiz ayrandır' diye ifade vermesi şaşkınlık yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Festivalden 5 gün önce 7 Aralık'ta viski ve çikolatayı sayfasında paylaşıp, 'Bu kadar o.. çocuğu varken biz rakı içtik diye mi cehenneme gideceğiz?' yorumu yapan şüphelilerden Aykut Yarımtaş'ın ise, kapak fotoğrafının altında 'Dev-Sol' ibaresi yazması dikkat çekti.

6 şüpheli de serbest

6 şüpheli de serbest

6 şüpheli de çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 'adli kontrol' kaydıyla serbest bırakıldı. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
37
9
7
4
1
0