Görüş Bildir
Haberler
"Katar'ı Desteklemeye Devam Edeceğiz"

"Katar'ı Desteklemeye Devam Edeceğiz"

Fatih
06.06.2014 - 21:51

"Katar'ı Desteklemeye Devam Edeceğiz"

Asya Olimpik Konseyi Başkanı Ahmed el Fahad el Sabah, Katar'ın, '2022 Dünya Kupası ev sahipliğini rüşvetle kazandığı' iddialarını, 'ırkçı saldırılar' olarak niteledi.

Katar Olimpiyat Komitesi, el Sabah'ın Asya Olimpik Konseyi'nin Kuveyt'te düzenlenen olağanüstü toplantısında yaptığı açıklamaları yayımladı. Katar'ın 2022 Dünya Kupası evsahibi olarak kalması için tüm gücüyle mücadele edeceğini vurgulayan Kuveyt uyruklu Sabah, İngiliz basınında yer alan rüşvet iddialarıyla ilgili, 'Bunlar sadece Katar ve Araplara karşı ırkçılıktır. Bu grupların temelsiz ve haksız nefretlerini gösteriyor' dedi.

'Katar'ın aleyhine yapılan tüm ırkçı saldırılar ve girişimlere karşı duracağız' ifadelerini kullanan el Sabah, 'Kimse, Katar'dan 2022 Dünya Kupası evsahipliğini alamaz' ifadelerini kullandı.

Katar'daki yetkililer ve Asya Futbol Konfederasyon Başkanı Selman bin İbrahim el Halife ile yoğun iletişimde olduğunu belirten el Sabah, 'Katar'ı desteklemeye devam edeceğiz. İnşallah, 2022'de de Doha'da buluşacağız' şeklinde devam etti.

Ulusal Olimpik Komiteler Birliği başkanlığını da yürüten el Sabah, dünya spor çevrelerinde etkin bir isim olarak anılıyor ve Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Selman'ın seçilmesinde katkı sağladığı ileri sürülüyor.

'Batı dünyası uzun zamandır Araplara karşı ırkçı tavır takınıyor' iddiasında bulunan el Sabah, Brezilya'nın evsahipliği sürecinde yapılan çarpıklıklar ve hatalar olduğunu, ancak bunun hakkında kimsenin konuşmadığını kaydetti.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, 2022 Dünya Kupası oylamalarında Muhammed Bin Hammam'ın jüriyi etkilemeye çalıştığını ve bu amaçla UEFA Başkanı Michel Platini ile gizlice bir araya geldiğini iddia etmişti. Platini, iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.

Sunday Times gazetesi de önceki gün Katar Emirliği'nin 2022'deki organizasyonu satın aldığını öne sürmüştü.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi mart ayında, Hammam'ın Katar'ın evsahipliğini kazanmasının ardından Hammam'a ait bir şirketten dönemin FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner'a ailesi ve tüzel şirketine milyonlarca dolar gönderdiğini iddia etmişti.

Katar'ın, FIFA 2022 Dünya Kupası evsahipliği, stadyum inşaatlarında çalışan işçilerin yetersiz koşulları, Körfez bölgesindeki yazın 55 derecelere varan hava sıcaklıkları ve de Doha'nın evsahipliğini rüşvetle kazandığı iddialarıyla çok sayıda tartışmaya yol açtı.

Maraton

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/detay.asp?n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın