Görüş Bildir
Haberler
“Katalonya Bağımsız Olursa Barcelona La Liga'dan Atılabilir”

“Katalonya Bağımsız Olursa Barcelona La Liga'dan Atılabilir”

Batuhan
24.09.2015 - 13:01

Katalonya İspanya bağımsızlığını kazandığı takdirde futbolseverler El Classico'ya veda edebilir. Liga de Futbol Profesional Başkanı Javier Tebas ve İspanyol Spor Bakanı Miguel Cardenal, Katalonya'nın bağımsızlığı halinde, Barcelona'nın La Liga'da oynamasına izin verilmeyeceğinde ısrar ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tebas “İspanya bölünürse, La Liga da bölünür; böyle abes bir duruma asla düşmeyeceğimizi umarım” dedi. Cardenal ise bir adım daha ileri gitti ve bunun Katalan kulübün dünya futbolundaki yerini zayıflatacağını kaydetti. Cardenal’e göre La Liga’dan çekilmesi halinde Barcelona’nın büyük televizyon gelirleri azalacak.

Cardenal “Katalan kulüplerinin sportif hedefleri farklı hale gelir. Barca, örneğin, Ajax, Celtic veya Standard Liege gibi bir takım haline gelir ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finale ulaşmak onlar için büyük hedef olur. Bu göz korkutmaya yönelik bir argüman değil, gerçekçi bir yorum.” dedi.

Bağımsızlık yanlısı Barcelona taraftarları ise kulüplerinin dışlanması halinde La Liga’nın büyük miktarda para kaybedeceğini savunuyorlar.

Katalonya’da yapılacak seçimler resmi olmayan bir referandum olarak görülüyor. İspanya’dan bağımsızlık yanlıları mecliste çoğunluğu elde ederlerse bağımsızlık için çalışmaya karar verdi. 

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0