Görüş Bildir
Haberler
'Kaspersky, Rus İstihbaratı ile İş Birliği Yapıyor' İddiası

'Kaspersky, Rus İstihbaratı ile İş Birliği Yapıyor' İddiası

ATKN
20.03.2015 - 14:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bloomberg Ajansı, 2012 yılından beri bu yana Rus güvenlik yazılım şirketi Kaspersky Lab’ın Rusya istihbarat servisiyle ilişkilerinin önemli ölçüde genişletilmiş olduğu iddiasında bulundu.

Kaspersky Lab şirketinin yöneticileri daha önce ABD ve Avrupa’dan uzmanları üst düzey görevlere getiriyordu ve  şirket ABD kökenli General Atlantic ile işbirliği yapıyordu.

Bloomberg Ajansı, 2007 yılında Kaspersky kurucusu J Yevgeniy Kaspersky’nin Devlet Güvenlik Komitesi'nde (KGB) çalışmasına dair bilgileri reklamda kullanmak istediğinde bu reklam kampanyasına  şirketin merkezi ofisinin talebiyle son verildiğini hatırlattı.

Habere göre  o tarihten bugüne kadar birçok üst düzey personel şirketten ayrıldı, yerlerine askeri ve istihbarat servisleriyle yakın işbirliğinde bulunan isimler atandı. 

Şirketin eski ve yeni çalışanlarından altısının Bloomberg Ajansı’na belirttiğine göre  yeni atanan bu personellerden bazıları Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne soruşturma yapma konusunda  aktif şekilde yardımcı oluyor ve  Kaspersky Lab yazılımını alan 400 milyon müşteriden bazılarının verilerini kullanıyorlar.

Ajansın verdiği bilgilere göre şirketin istihbarat servisiyle ilişkileri en üst seviyede sürdürülüyor. Yevgeniy Kaspersky  dış geziler yapmadığı dönemde haftada bir beş-on kişilik grupla birlikte saunaya gider. Bu kişiler arasında genellikle Rus istihbarat servisinin yetkilileri var.

Kaspersky, Bloomberg Ajansı’na verdiği demeçte ‘Onlar benim arkadaşlarım olduğu için saunaya birlikte gideriz. İş konuşmuyoruz orada’ açıklamasında bulunarak istihbarat çalışanlarının eline  şirketin müşterileri ile ilgili somut bilgilerin geçmesi mümkünatının olmadığını vurguladı.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0