Görüş Bildir
Haberler
'Kardeşliğimize İhanet Ederek Kimse Ülkeyi Teslim Alamaz'

'Kardeşliğimize İhanet Ederek Kimse Ülkeyi Teslim Alamaz'

Onedio Medya
16.10.2015 - 17:28

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Bursa mitinginde, 'Terör eylemleri yaparak, bu milletin kardeşliğine ihanet ederek, hiç kimse bu ülkeyi teslim alamaz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Bursa mitinginde halka seslendi.

Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmada terörle mücadeleye değinerek, 'Teröristler günlük hayatımızın ritmini değiştirmeye çalışıyorlar, bizi korkutmaya, yıldırmaya çalışıyorlar. Kim, hangi şekilde gelirse gelsin bütün bu yıldırma çabalarına karşı biz hayatımızın, milletimizin, vatanımızın geleceği konusunda kimseye söz hakkı vermeyeceğiz' dedi.

Olayların seçim sonuçlarının etkilemek için gerçekleştirildiğini ifade eden Davutoğlu, 'Seçim mühendisliği yaparak milletin karar alma iradesini ipotek altına almaya çalışıyorlar. Milletin özgür iradesiyle geleceğine karar vermesinin önününe geçmeye çalışıyorlar. Şunu bilsinler ki Türkiye artık onların serbestçe at oynattıkları eski Türkiye değil. Meydanı asla onlara bırakmayız. Bu ülkeyi hedeflerinden uzaklaştırmalarına, milletin boynunu yere eğdirmelerine asla izin vermeyiz. Bu millet gerekirse bağrına taş basar ama çıktığı yoldan asla geri dönmez, istikametini asla terk etmez' değerlendirmesinde bulundu.

Meydandakilerin 'Kahrolsun PKK' sloganları atması üzerinde Başbakan Davutoğlu, 'PKK kahrolsun, DEAŞ kahrolsun, DHKP-C, bütün terör örgütleri kahrolsun. Canlarımızı bizden alan kim varsa hepsi kahrolsun. Biz biliyoruz ki Türkiye bütün bu değerleriyle bütün bu farklılıklarıyla, bütün bu çeşitliliğiyle birlikte Türkiye'dir. Türkiye'nin bu değerlerini ilelebet yaşatmaya kararlıyız' diye konuştu.

'Türkiye'nin aydınlık geleceğine birlikte yürüyeceğiz'

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

'Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, sadece kendi problemleriyle, kendi içinde, kardeşin kardeşi kırdığı bir ülke haline gelmesini isteyen, Türkiye'yi dış dünyaya kapatmak isteyenler, işte onlar bu karanlık, bu kirli terör örgütlerini teşvik ediyor. Bu güçler, bu haince planlarını, Türkiye'nin istikrarlı yükselişi devam ettiği sürece, devam ettirecekler. Biz bu kirli oyunları, tıpkı bu meydandan dünyaya haykırdığımız gibi birlik içinde olarak, birbirimize daha da kenetlenerek, bozacağız. Bütün oyunları bozacak, Türkiye'nin aydınlık geleceğine birlikte yürüyeceğiz. Terör eylemleri yaparak, bu milletin kardeşliğine ihanet ederek, hiç kimse bu ülkeyi teslim alamaz.'

Terörün yaslandığı fikir veya düşünce nedeniyle asla hoş görülemeyeceğini bildiren Başbakan Davutoğlu, Bugün Suriye'de PYD'ye, PKK ile iş birliği yapan, PYD'ye yardım gönderenlere de buradan sesleniyorum; bizim için DEAŞ ne kadar adi ve alçak bir terör örgütü ise PKK ve onun bağlantıları da aynı ölçüde adi, aynı ölçüde cani, aynı ölçüde katildir. Türkiye'nin birliğine Türkiye'nin kardeşliğine saldırı  nereden gelirse gelsin, o saldırıyı yapanları bulundukları yerde gerektiğinde cezalandırır ve milletimizin kanının hesabını sorarız' ifadelerini kullandı.

'Terörü lanetleyemeyenler, devleti lanetlemeye başladı'

Hayatını kaybedenlerin defin işlemleri için de gece gündüz çalıştıklarını anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

'Terörü lanetleyemeyenler, devleti lanetleme seansına başladılar. Terör örgütüne 'lanet olsun' diyemeyenler devleti, ülkeyi lanetlemeye başladılar. Bir siyasi parti lideri, toparlayıcı olması gerekirken adeta kargaşa çıkarmak maksadıyla, kışkırtıcı açıklamalar yaptı. Biz acıyı paylaşmaya çalışırken bazı odaklar acıyı çalmaya çalışıyor. Bazı siyasiler böyle bir zamanda maalesef acılardan siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Acıları paylaşmak yerine, özellikle de hanım kardeşlerimizin yüreğinde hissettikleri o acıları paylaşmak yerine bu acılardan birtakım menfaatler elde etmeye çalışıyor. Türkiye'de büyük bir kargaşa yaşandığı görüntüsü verilmeye çalışılıyor. Garip bir şekilde bu mesnetsiz ve kışkırtıcı yaklaşımlar medyadan, sosyal medyadan da destek bulabiliyor. Dünyanın değişik yerlerinde böyle bir durumda bir araya gelinirken, bizde bir araya gelenleri ayırmaya çalışanlar olduğunu görüyoruz. Bu tür yaklaşımların Türkiye'nin istikrarına katkı sağlamadığı açık. Bu spekülasyonların bir kısmı planlı ve maksatlıdır, bir kısmı da maalesef ön yargıların ve gafletin ürünleridir.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
17
4
3
2
2
0