Görüş Bildir
Haberler
"Kara Panter" Uğurlanıyor

"Kara Panter" Uğurlanıyor

Fatih
06.01.2014 - 20:41 Son Güncelleme: 20.05.2022 - 16:32

"Kara Panter" Uğurlanıyor

71 yaşında hayatını kaybeden Eusebio da Silva Ferreira için Luz Stadı'nda tören düzenlendi.

Portekiz Milli Takımı'nın ve Benfica Kulübü'nün ''kara panter'' lakaplı efsanevi futbolcusu Eusebio'nun ölümü ülkede büyük üzüntü yarattı.

Üç günlük resmi yas ilan edilen Portekiz'de, Eusebio için ilk tören, 1960-1975 yılları arasında formasını giydiği Benfica Kulübü'nde yapıldı. Benfica'nın maçlarını oynadığı Luz Stadı'na getirilen Eusebio'nun naaşı, sadece özel konuklarının ziyaretine açıldı.

Futbol, siyaset, sanat ve ekonomi dünyasından çok sayıda ünlü kişinin unutulmaz futbolcuya yaptığı son veda, sadece Portekiz resmi ajansı Lusa ve devlet televizyonu RTP tarafından görüntülendi.

Stat dışında bekleyen Portekizliler ise Eusebio'nun heykeline Benfica atkıları, çiçekler ve sevgi içerikli notlar bırakarak, üzüntülerini dile getirdiler.

Açıklanan programa göre, Eusebio'nun naaşı, 15.30'da Luz Stadı'nın içinde sahanın ortasına konulup, daha sonra stat çevresinde bir tur artırılacak. Benfica taraftarların, efsanevi futbolcularına vedalarından sonra naaş, Lizbon Belediyesi'ne götürülerek, burada da bir tören düzenlencek. Saat 18.00'da kilisede düzenlenecek törenden sonra Eusebio'nun naaşı Lizbon'daki Lumiar Mezarlığı'nda defnedilecek.

Bu arada Portekiz Futbol Federasyonu, Eusebio'nun anısına federasyon binasının üzerine dev bir pankart açtı. Ünlü futbolcununu fotoğrafının olduğu pankartta, ''Üstün yetenekler her zaman yaşar'' şeklinde yazıldı.

Ayrıca Portekiz basının manşetleri de sadece Eusebio'ya ayrıldı. Record, Abola gibi spor gazeteleri ''Ölümsüz'' ifadesini başlıklarına çıkardı. Eusebio için 24 sayfalık özel ek çıkartan Diario do Noticias gazetesi, ''Eusebio: Güle güle efsane'' diye başlık atarken, ''kara panter'' in Portekiz ve dünya futbolu için örnek bir kişilik olduğu vurgulandı.

Öte yandan 1942 Mozambik doğumlu olan Eusebio için Mozambik Cumhurbaşkanı Armano Guebuza da yaptığı yazılı açıklamada, Eusebio'nun ölümünden derin üzüntü duyduğunu, ailesine ve futbol dünyasına başsağlığı dilediğini belirterek, 71 yaşında hayata veda eden efsanevi futbolcunun ''futbol dünyası için tartışılmaz bir referans olduğunu'' kaydetti.

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/kara-pa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın