Görüş Bildir
Haberler
'Kara Operasyonunda Olumlu Gelişmeler Var'

'Kara Operasyonunda Olumlu Gelişmeler Var'

PYD'nin Suriye'deki faaliyetlerine ilişkin, 'Fırat'ın batısına kimse geçemez bu konuda çok kararlıyız' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenli bölge ve kara operasyonu konularına ilişkin ise olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

G20 Liderler Zirvesi'ne yönelik çalışmaları incelemek üzere geldiği Antalya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına yönelik soru üzerine, 'Çevredeki ülkelerin de özellikle 'DAİŞ'i vuruyoruz' diyerek gidip sivilleri vurması, gidip oradaki diyelim ki Bayır Bucak Türkmenlerini vurması hoş karşılanabilecek bir şey değil. Bunu özellikle kendilerine de hatırlattık, söyledik, söylüyoruz' dedi.

'Fırat'ın batısına kimse geçemez'

Erdoğan, PYD'nin Suriye'deki faaliyetlerine ilişkin soruya ise 'Fırat'ın batısına kimse geçemez bu konuda çok kararlıyız. Geçenlerde teşebbüs ettiler, gereği de yapıldı. Bu konudaki hassasiyetlerimiz, bundan sonra çok daha farklı şekilde devam edecektir. Bunu da gerek milletimin gerekse tüm dünyanın bilmesi lazım' yanıtını verdi.

'Kara operasyonu konusunda olumlu gelişmeler var'

Bölgede, eğit-donat konusunda çalışmaların sürdüğüne işaret eden Erdoğan, 'Eğit-donat konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Terörden arındırılmış bölge konusunda dost ülkeler de artık bu noktaya gelmeye başladılar. Uçuşa yasak bölge konusunda, kara operasyonu konusunda vesaire onda da olumlu gelişmeler var' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
14
4
4
2
1
0