Görüş Bildir
Haberler
'Kapatılan Dershanelerin Hocalarını Etüt Merkezlerinde İstihdam Edeceğiz'

'Kapatılan Dershanelerin Hocalarını Etüt Merkezlerinde İstihdam Edeceğiz'

Onedio Medya
26.02.2014 - 20:11 Son Güncelleme: 26.02.2014 - 21:12

'Kapatılan Dershanelerin Hocalarını Etüt Merkezlerinde İstihdam Edeceğiz'

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, dershanelerin kapatılması halinde, boşta kalacak dershane öğretmenlerini belediye bünyesinde kurulacak etüt merkezlerinde istihdam edeceklerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara adayı Mansur Yavaş, Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce belirlediği yüzde 51 oy hedefini tekrarlayan Yavaş, “Ankara kimseyle kavga etmeyecek, herkesi kucaklayacak ve kendisine kulak verecek bir belediye başkanı arıyor. Ankara'yı en az yüzde 51 oy ile alacağız. Manipülatif anketlere hiç inanmayın. Bu konuyu da açıklığa kavuşturacağız.” dedi. Yavaş şunları yazdı: “Kapatılan dersanelerin hocaları ile etüt merkezleri oluşturacağız. Yardım alan ailelerin çocukları bu merkezlerde de ders alacak. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına ücretsiz servis sağlanacak; zayıf olan dersleri için üniversite öğrencileri ile buluşturacaklar.”

Seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri sıralayan Yavaş şu vaatlerde bulundu:

-Cami ve Cemevleri'nin tüm ihtiyaçları Belediye tarafından karşılanacak.

-İmara fesat olayını ortadan kaldıracağız. Tüm gelirlerin belediye bütçesine akışını sağlayacağız.

-Tüm taksicilerimize akıllı ekranlar vereceğiz. Hem müşteri hem taksicilerimiz trafik durumu ile birlikte güzergah takibi de yapabilecekler.

-Termal Turizmi canlandıracağız. Beypazarı, Ayaş, Kızılcahamam, Haymana, Güdül ve Şerefli Kocçhisar'da esnafın gelirlerini artıracağız.

-Ankara şehir kartı ile ulaşım, sosyal yardım, su, otopark gibi tüm belediye hizmetleri tek kartta toplanacak.

-Mamak Beşevler; Çankaya Kızılay ve Etlik Kuğulu arasında 12 km'lik; Etlik Siteler Kızılay arasında 16 km'lik raylı sistem yapacağız. Kayaş-Sincan banliyö tren hattını Yenikent-Elmadağ’a uzatıp toplu taşıma ağımıza dahil edeceğiz ve günde 1 milyon yolcu taşıyacağız.

-Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına ücretsiz servis sağlanacak; zayıf olan dersleri için üniversite öğrencileri ile buluşturacaklar.

-Belediye'nin 2012'de otoparklardan elde ettiği gelir 2 milyon 105 bin TL. Bu miktar oldukça düşük. Eksik miktarın nereye gittiği belli değil.

-ODTÜ Yolu konusunda 2009'da da kriz yaşanmıştı. Akademisyenlerle görüşmüş, yolun 1994'te Belediye'ye teslim edildiğini öğrenmiştim. ODTÜ'de tartışma yaratan; üniversiteyi ikiye bölen Bilkent Yolu'ydu. Bu konu uzlaşma ile çözüldü. Yer altından geçirildi. ODTÜ, bilimin ışığında, ortak akılla işler yapmak istiyor. Her zaman uzlaşmak için bir yol vardır.

-Kapıları Ankaralılara soracağız. Kaldıralım derlerse kaldıracağız. Kararı vatandaş verecek.

-Mevcut durumda, belediye başkanı yetkileri paylaşılmıyor. Biz STK'lar, üniversiteler ve meslek odaları ile yetkimizi paylaşacağız. Tek başına verilen kararlar ve sürekli siyasetle uğraşılıyor olması Ankara'ya zarar verdi.

-Prensip olarak 2 dönemden fazla belediye başkanlığı yapılmaması gerektiğine inanıyorum. Beypazarı'nda bunun sözünü vermiştim, yerine getirdim.

CİHAN

Kaynak: http://cihan.com.tr/caption/-Kapatila...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0