Görüş Bildir
Haberler
'Kaosların Sebebi Başkanlık Sistemi Olmadığı İçindir'

'Kaosların Sebebi Başkanlık Sistemi Olmadığı İçindir'

Onedio Medya
23.08.2015 - 18:23 Son Güncelleme: 23.08.2015 - 23:13

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'dan sonra Edirne'de yaptığı konuşmada da 'Bugün yaşanan kaosların sebebi bu ülkede başkanlık sistemi olmadığı içindir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, partisinin danışma meclis toplantına katılmak için Edirne'ye geldi. Sağlık Bakanlığı'nın 'Alo 1827 çağrı merkezini ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, gelen çağrılardan bazılarını karşılayıp, vatandaşlarla telefonda sohbet etti. Ardından AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanı Hakan Dağderiven'in eşini doğum yaptığı özel hastanede ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu kapıda Dağdeviren'in kayınpederi Dilaver Babiliç'i sigara içerken görüp müdahale etti. Sigara bırakması için ikna ettiği Babiliç'in paketini de alan Bakan Müezzinoğlu, hastane ziyaretinin ardından Melodi Düğün salonuna geçerek Ak Parti Edirne Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

'Seçmen AK Parti'yi uyardı'

Salonda alkışlarla karşılanan Bakan Müezzinoğlu, 7 Haziran seçimlerinde milletin AK Parti'yi uyardığını kaydederek şunları söyledi:

'7 Haziran seçimlerinden bir ders çıkaracaksak, en büyük ders iki başlıkta toplanıyor. Birinci büyük şereftir, kurulduğu günden bu millet diyor ki 'Ey AK Parti ben sana inanıyorum, sana güveniyorum. Senin, benim rüyalarımı gördüğüne inanıyorum. Senin, benim hayallerimin öncülüğünü yaptığına inanıyorum' dedi. Kurulduğumuz günden bugüne kadar bizi hep birinci parti yaptı. Ama ilk kez tek iktidar başına iktidar yapmadı. O zaman ikinci mesajı veriyor. 'Bak ey AK Parti 9 defa karşıma geldin. Hepsinde hem birini parti hem de iktidar yaptım. Ne istediysen karşılığını verdim. Ama ilk defa seni uyarıyorum' dedi. 'Cezalandırıyorum' demedi. 'Seni uyarıyorum' dedi. 'Millete karşı olan samimiyetini yeniden gözden geçir, zafiyetlerini kontrol et' dedi. Gayret, çünkü biz kendi işimiz yapmıyoruz, milletin bizden beklediklerini ve ya bizim üzerimizden hayal ettiklerini, gerçekleşip, gerçekleşmediğinin sorunluluğunu üstleniyoruz. Üçüncüsü de 'Kendi aranızda ufak hesaplar yaparsanız, ben ne olacağım derseniz, ben olmasam batsın' derseniz, 'Böyle şeyler varsa bunu gözden geçirin' dedi.'

12 Eylül darbesini ve gençlerin sağ, sol diye ayrılarak hayatlarını kaybettiğini anlatan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün Türkiye'de yaşanan 'kaos' ortamının başkanlık sisteminin olmamasından kaynaklandığını bir kez daha söyledi. Benzer görüşü geçen hafta Bursa'da dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

'Bugün yaşanan kaosların sebebi bu ülkede başkanlık sistemi olmadığı içindir'

'Geçen haftada Bursa'da danışma meclisinde söyledim. Bugün yaşanan kaosların sebebi bu ülkede başkanlık sistemi olmadığı içindir. Bugünü bırakın, Recep Tayyip Erdoğan'ı da bırakın. Bu tuzağı kuranlar, hep kişiler üzerinden sistemi millete yanlış anlatıyorlar. O gün, 70-80 arası bu ülkede önde gelen 4 siyasi partinin o günkü tiyatro oyunu milleti darbeye götürdü. 7 bin genci kaybetmemize neden oldu. Millet o gün başkanını seçmiş olsaydı, sistem millet merkezli olsaydı, millet iradeden yana olsaydı, milletin vicdanından yana olsaydı, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'den yana olsaydı, o gün 5 bin genci kaybeder miydik? 12 Eylül darbesini yaşar mıydık? 12 Eylül darbesi geldi, sonra yine cansuyu verir gibi 'Siyasi partileri kuracağız, kuruculara biz karar vereceğiz.' Hatta parti genel başkanlarına da onlar karar verdiler. Peki çıksaydınız millete deseydiniz; 'Ya arkadaşlar, bu millet başkanı. Nasıl Edirne belediye başkanı, Tekirdağ belediye başkanını seçtiyse, nasıl İstanbul, İzmir belediye başkanlarını seçiyorsa, memnunsa tutar değilse götürür gider. Dert o değil. 4-5'e bölecekler, kedinin fareyle oynadığı gibi, çelik çomak oynar gibi milli idareyle oynayacaklar.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0