Görüş Bildir
Haberler
Baluken: 'Yol Haritasının Bir Sayfası Bize Ulaştı'

Baluken: 'Yol Haritasının Bir Sayfası Bize Ulaştı'

Onedio Medya
13.10.2014 - 13:29 Son Güncelleme: 13.10.2014 - 16:36

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, hükümetin çözüm sürecindeki yol haritasının taslak metnin bir bölümünü kendileriyle paylaştığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kürt sorununa çözüm süreci çerçevesinde hükümetin atacağı yeni adımlarla ilgili 'yol haritası'nın taslak metninin bir kısmını HDP ile paylaştığını açıkladı.

Baluken Meclis’te düzenlediği basın toplantısında hükümetin çözüm sürecinin yol haritasına ilişkin metnin tek sayfasını kendileriyle paylaştını söyledi. Baluken, “Bizimle ayrıntılı şekilde paylaşılmadı, tek sayfasını bizimle paylaştı. Çözüm süreci ortada olduğu sürece elimizden gelen herşeyi yapacağız. Şu anda çözüm sürecinin bitmesi sözkonusu değil.” dedi.

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay ise A Haber televizyonunda katıldığı programda, Kobani'ye destek amacıyla yapılan eylemlerde yaşanan olayların öncesinde, yol haritasının HDP ile paylaşıldığını söyledi. Atalay, geçen hafta düzenlediği bir basın toplantısında ise yol haritasının tamamlanmak üzere olduğunu, içinde çok ciddi adımlar olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/hdp...

'Emniyet Müdürü’ne saldırı ile öldürülen kişilerin birbiriyle bağlantısı yok'

'Emniyet Müdürü’ne saldırı ile öldürülen kişilerin birbiriyle bağlantısı yok'

HDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl'de Emniyet Müdürü'ne saldırı ile 4 kişinin öldürülmesinin birbirinden bağımsız olduğunu ileri sürdü. Baluken, her iki olayda da çok profesyonel bir istihbarat ağı ve bunu hayata geçiren bir mekanizma devrede olduğunu belirterek, 'Bingöl merkezde Emniyet Müdürü'ne yönelik saldırı ile Genç Köprüsü'nde meydana gelen yargısız infazdaki kişilerin hiçbir alakası olmadığını hem pek çok veri söylüyor, hem de yerelden aldığımız bilgiler bu konuda son derece nettir. Dün PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin bir açıklaması oldu, o açıklamada belirtilen şeyler doğrudur. Dolayısıyla burada çözüm sürecini bitirmeye yönelik planlanmış iki ayrı olay ve birbiri ile bağlantılandırılmaya çalışılıyor ve bunun sorumluluğu da PKK'ya yüklenilmeye çalışılıyor' dedi.

'OLAYIN ARKA PLANI ÇOK KARANLIK GİBİ DURUYOR'

HDP'nin aynı zamanda İmralı heyetinde yer alan ve olaydan sonra Bingöl'e giden Baluken, gözaltına alınan 8 kişinin olduğunu, Ankara'da Adalet ve İçişleri Bakanlığı düzeyinde görüşmeler yapmalarına rağmen dün akşam saatlerine kadar bu kişilerin henüz avukatları ile bile görüştürülmediğini de söyledi. Baluken, 'Çok yoğun işkence ve darp edilme durumu var, Olayı bu insanların üzerine yıkma ya da olayın açığa çıkması ile ilgili muazzam bir panik havası var. Bingöl Emniyeti ve savcılığı bu konuda topu birbirine atıyor. Savcılık talimat verdim diyor. Emniyet talimat almadım diyor. Neticede orada tam bir hukuksuzluk var. Bu duyulan korku ve paniği yansıtıyor ama bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz. Olayın arka planı çok karanlık gibi duruyor' dedi.

'ARAÇTA ÖLDÜRÜLEN 2 KİŞİ DAĞ KADROSUNDAN VE LİCE'YE GİDİYORLARMIŞ'

Baluken, Genç'teki olayda araçta bulunan iki kişinin PKK'nın dağ kadrosunda olması bilgisinin doğru olduğunu ve yerelden aldıkları bilgiye göre bunların Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalına gittiklerini ifade etti. Baluken, 'Kesinlikle şehir merkezinde hiçbir yere uğramamışlar. Şehrin farklı bir yerinden ova köylerinden oraya doğru giderken işte önce şehrin merkezinde böyle bir olay meydana gelmiş, ardından da bunlar öldürülmüş. Bunların o saatte oradan geçişinin bilgisi bu güçlerin elinde var. Emniyet müdürü de o saatte yönlendiriliyor mu, o saatte bilinçli bir şekilde oraya mı götürülüyor, o sundukları zarar gören esnafı ziyaret ediyor bilgileri tamamıyla yanlış öyle bir şey yok. Bizim açımızdan durum nettir, iki ayrı olay var' dedi.

'ÖCALAN UYARMIŞTI, BİZ DE OLAY GECESİ KANDİL İLE GÖRÜŞTÜK'

Baluken, Diyarbakır'da olaydan yaralı kurtulmuş bir kamyon şoförü olduğunu, Milletvekilleri Nursel Aydoğan'ın dün onunla görüştüğünü de belirterek, 'Yaralı şoförün verdiği bilgiye göre kesinlikle bir çatışma olmamış, 4 kişi infaz edilmiş' iddiasında bulundu. Baluken, İmralı Adası'nda son yaptıkları görüşmede Öcalan'ın bu tür saldırılar konusunda uyarılarda bulunduğunu ifade ederek, 'Son İmralı görüşmemizde Abdullah Öcalan'ın bazı güçlerin süreci bozmaya yönelik çalışmalara başladıkları uyarısı vardı. Devlet içinde çözüm yanlısı olan güçler ile çözümsüzlüğü devam ettirmek isteyen güçler arasında çok ciddi bir görüş ayrılığı ve mücadele hattı var, özellikle çözümden yana olmayan güçlerin daha önceki yöntemlerini devreye koyabilecekleri uyarıları vardı. JİTEM uyarıları daha ön plandaydı. Hatta bunu Ortadoğu'daki JİTEM olarak adlandırdığı IŞİD'in saldırıları ile içerdeki JİTEM'in eş zamanlı olarak harekete geçebileceğini konusunda uyarmıştı. Biz olayın olduğu gece Kandil'deki KCK yönetimi ile görüştük. Olay ile bir ilgilerinin olmadığını söylediler. Kendileri de soruşturma başlattığını ifade ettiler. Bunun sonucunda HPG'den iki açıklama yapıldı. HPG'nin yaptığı iki açıklama yerelden aldığımız bilgiler ile birebir örtüşüyor' dedi.

Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/hdpli-baluken-k...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0