Görüş Bildir
Haberler
''Kadınlar Futboldan Anlamaz!'' Yargısını Dünyadaki Başarılarıyla Yerle Bir Etmiş 15 Kadın Futbolcu

''Kadınlar Futboldan Anlamaz!'' Yargısını Dünyadaki Başarılarıyla Yerle Bir Etmiş 15 Kadın Futbolcu

Didem
13.06.2021 - 08:30

Kim demiş kadınlar futboldan anlamaz diye?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Samantha Kerr

10 Eylül 1993 doğumlu Samantha May Kerr, tüy siklet boksör bir baba ve basketbol oynayan Hindistanlı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Ağabeyi Daniel Kerr de profesyonel bir futbol oyuncusudur. ABD'de Chicago Red Stars'ı NWSL şampiyonluğuna taşıyıp üst üste üç kez ‘‘Altın Ayakkabı’’ ödülünü kazanmıştır. Sonrasında ise İngiltere Kadınlar Süper Ligi'nin yolunu tutmuştur. Kerr bu ligdeki ilk sezonunda şampiyon olup Continental Cup'ı kazanmıştır. İngiltere'de ise daha farklı bir rolde oynuyor ve daha pasör bir görüntü sergiliyor. Kerr, hızı, becerisi, azmi ve ters takla atarak yaptığı gol sevinciyle ve kazandığı sayısız ödülle tanınıyor.

2- Debinha

20 Ekim 1991 doğumlu Débora Cristiane de Oliveira, North Carolina Courage oyuncusudur. NWSL şampiyonluğunu üst üste ikinci defa kazandığında gol attığı final maçının MVP'si seçildi. 18 Şubat 2021'de Debinha, 2021 SheBelieves

Kupası'nda Brezilya formasıyla yüzüncü maçına çıktı ve maçta Arjantin'e karşı 4-1 galibiyet elde edildi. Pandemi nedeniyle NWSL birçok diğer lig gibi sorunlar yaşasa da Debinha fırsat buldukça parlamaya devam ediyor. Golcülüğüyle başarıdan başarıya koşan ve tüm marifetlerini sergileyen Debinha şu an ABD'nin en iyi futbol oyuncusudur.

3- Vivianne Miedema

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz 1996 doğumlu Hollandalı profesyonel futbolcu Vivianne Miedema, FA Women's Süper Lig (FA WSL) klübü, Arsenal ve Hollanda Milli Takımında forvet olarak oynuyor. Daha öncesinde ise Bayern Munich ve SC Heerenveen için oynamıştır. Modern kadın futbolunun en büyük forvetlerinden biri olarak bilinen Miedema, FA WSL'de tüm zamanların en golcü oyuncusu ve Hollanda için uluslararası düzeyde hem kadın hem de erkek takımlarında diğer oyunculardan daha fazla gol atan futbol oyuncusu olmuştur. 2019 yılında Fransa'daki FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda Hollanda'yı ikinci sırada tamamlamıştır. 2020'de Miedema, Londra Futbol Ödülleri'nde ve İngiltere Futbol Yazarları Derneği tarafından ''Yılın Kadın Oyuncusu'' seçilmiştir.

4- Wendie Renard

20 Temmuz 1990 doğumlu Fransız profesyonel futbol oyuncusu Wéndèleine Thérèse Renard, stoper (merkezdeki defans oyuncusu) olarak Division 1 Féminine kulübü Olympique Lyonnais’te oynar. Ayrıca Fransız Milli Takımı kaptanıdır. Modern kadın kulüp futbolunun en çok madalya kazanmış oyuncularından biridir. 14 Fransız Ligi şampiyonluğu ve 7 Avrupa Kupası kazanmıştır.

5- Caroline Graham Hansen

18 Şubat 1995 doğumlu Norveçli futbolcu Caroline Graham Hansen, Primera División kulübü FC Barcelona ve Norveç kadın milli takımı için kanat oyuncusu olarak oynuyor. Hansen, hem kulübü hem de ülkesi için gösterdiği yüksek performansı nedeniyle dünyanın en iyi kanat oyuncularından biri olarak kabul edilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Saki Kumagai

17 Ekim 1990 doğumlu Japon futbol oyuncusu Saki Kumagai, Alman kulübü FC Bayern Münih ve Japonya milli takımında hem defansif orta saha oyuncusu olarak hem de merkezi defans oyuncusu olarak görev yapar. Kumagai, kulüp ve uluslararası düzeyde en başarılı Doğu Asya futbolcularından biridir. 2020 itibarıyla 1 Dünya Kupası, 7 Fransız yerli şampiyonluğu, 5 Avrupa Kupası ve 1 Asya Oyunları altın madalyası kazanmıştır.

7- Amandine Henry

18 Eylül 1989 doğumlu Fransız futbolcu Amandine Chantal Henry, Olympique Lyon ve Fransız millî takımlarında görev yapan defansif orta saha oyuncusudur. Her seviyede oynayan eski kadın genç uluslararası oyuncusu olan Henry, uluslararası ilk çıkışını 2009 yılında yapmıştır. Ekim 2017'den beri ise millî takımın kaptanlığını yapıyor.

8- Crystal Dunn

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 Temmuz 1992 doğumlu Amerikalı futbolcu Crystal Alyssia Dunn, Amerika Birleşik Devletleri'nde kadın profesyonel futbolunun en yüksek bölümü olan Ulusal kadın Futbol Ligi (NWSL) Portland Thorns FC ve Amerika Birleşik Devletleri kadın millî futbol takımında kanat oyuncusu olarak görev alır. Dunn, ''NWSL En Değerli Oyuncu'' ve ''Altın Ayakkabı'' ödüllerini alarak 23 yaşında her iki ödülü birden kazanmış en genç oyuncu unvanına sahip olmuştur.

9- Griedge Mbock Bathy

26 Şubat 1995 doğumlu Fransız futbolcu Griedge Mbock Bathy, Fransız 1. Lig Féminine’nin Olympique Lyon takımında orta saha oyuncusudur. Azerbaycan'da yapılan 2012 FIFA U-17 Kadınlar Dünya Kupası Fransa finalinde Kuzey Kore'ye karşı penaltı atışları kazandıktan sonra ''FIFA'nın Turnuva Oyuncusu'' seçilmiş ve büyük bir başarı sağlamıştır.

10- Julie Beth Ertz

6 Nisan 1992 doğumlu Amerikalı futbol oyuncusu Julie Beth Ertz, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kadın profesyonel futbolunun en yüksek bölümü olan Ulusal kadın Futbol Ligi (NWSL) Chicago Red Stars ve Amerika Birleşik Devletleri kadın millî futbol takımlarında orta saha ve defans oyuncusu olarak görev yapar. 2017'de ''Yılın ABD Futbol Kadın Oyuncusu'' ödülüne layık görülmüştür. Ertz, 2018'de ABD yılın ''Futbol Kadın Oyuncusu'' ödülüne aday gösterildi ve 2019'da ABD yılın ''Futbol Kadın Oyuncusu'' ödülünü kazanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- Guro Reiten

26 Temmuz 1994 doğumlu Norveçli oyuncu Guro Reiten, Orta saha ve forvet pozisyonlarında görev yapmaktadır. Şu anda FA Women's Süper Lig'de mücadele eden Reiten, Chelsea ve Norveç millî futbol takımı forması giymektedir. 16 yaşında Reiten, futbol oynamaya başladığı Sunndal'dan ayrılıp ve 2011 yılında Toppserien takımı Kattem'e katıldı. Burada 35 lig maçında oynayıp 11 gol attı. 2011-2012 sezonunun sonunda gol kralı oldu. 2017-2018 sezonunda Toppserien takımlarından olan LSK Kvinner'e transfer oldu ve burada geçirdiği iki buçuk sezonda 53 lig maçında tam 51 gol attı. LSK Kvinner, 2017'de lig şampiyonu oldu ve aynı sezon Reiten, ‘’Altın Ayakkabı’’ kazandı.

12- Bethany England

3 Haziran 1994 doğumlu İngiliz millî futbolcu Bethany England, Orta saha ve forvet pozisyonunda görev yapmaktadır. FA Women's Süper Lig ekiplerinden Chelsea'de ve İngiltere millî futbol takımında forma giyen Bethany, ülkesini 19 ve 23 yaş altı millî  takımlarında temsil etmiştir.

13-Ji So-yun

İçeriğin Devamı Aşağıda

21 Şubat 1991 doğumlu Güney Koreli millî futbol oyuncusu Ji So-yun, şu anda FA Women's Süper Lig ekiplerinden Chelsea'de forma giymektedir. Ocak 2014'te iki yıllık bir sözleşme imzaladığı Chelsea’de transfer resmen duyurulduğunda Chelsea teknik direktörü Emma Hayes, Ji için: 'O dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri ve taraftarlarımızın onu çok seveceğinden eminim. ' demiştir.

14-Marie-Antoinette Katoto

1 Kasım 1998 doğumlu Marie-Antoinette KatotoParis Saint-Germain forması giyen ve forvet pozisyonunda görev alan Fransız millî takım oyuncusudur. 2019 yılında Fransa'da ‘’Yılın Genç Kadın Futbolcusu’’ ödülüne layık görülmüştür.

15- Cristiana Girelli

23 Nisan 1990 doğumlu İtalyan oyuncu Cristiana Girelli, Serie A kulübünde Juventus ve İtalya millî takımında forvet olarak görev yapıyor. Girelli, ACF Brescia Femminile ile geçirdiği beş sezonun ardından 2018'de Juventus'a katılmıştır. 2014-2015 yılları arasında 27 golle ikinci gol kralı, 2019-2020 sezonunda ise16 golle gol kralı olmuştur.

İlgini çekebilir. ⚽️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın