Görüş Bildir
Haberler
‘Kadın Fizikçiler Erkekler Kadar İyi Değil’ Demişti: CERN Cinsiyetçi Profesörün İşine Son Verdi

etiket ‘Kadın Fizikçiler Erkekler Kadar İyi Değil’ Demişti: CERN Cinsiyetçi Profesörün İşine Son Verdi

Yasin Arslan
07.03.2019 - 23:53 Son Güncelleme: 08.03.2019 - 15:58

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN), kadınların fizik dalına erkeklerden daha az yatkın olduğunu söyleyen bilim insanı Profesör Alessandro Strumia ile ilişiğini kestiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'den Pallab Ghosh'un haberine göre, CERN'de misafir bilim insanı statüsüyle merkezde çalışmakta olan Profesör Strumia geçtiğimiz yıl Eylül ayında yapılan bir atölye çalışması sırasında 'Fizik bizzat erkekler tarafından icad ve inşa edildi' demişti.

Strumia, atölyede ayrıca bilim alanında eşitlik için mücadele yürüten kadınları aşağılayan bazı karikatürler göstermiş ve kadın fizikçilerin çalışmalarının erkek meslektaşlarınınki kadar iyi olmadığını kanıtladığını öne sürdüğü çalışmasının bulgularından söz etmişti.

'Gerçekler, kutsal sayılan fikirlerin tersini söylediğinde rahatsız olmak bilim değildir'

'Gerçekler, kutsal sayılan fikirlerin tersini söylediğinde rahatsız olmak bilim değildir'

Tepki çeken sözlerinin ardından bir açıklama yapan Strumia, sözlerinin arkasında olduğunu söyleyerek  'Gerçekler, kutsal sayılan fikirlerin tersini söylediğinde rahatsız olmak bilim değildir' açıklamasında bulundu.

Strumia ayrıca yaptığı araştırmanın, bilim dergilerinde yayınlanmasına izin verilirse, yaptığı analizin doğru olduğunun anlaşılacağını söyledi. Profesör rakamlarını tekrar kontrol ettiğini ve bir kez daha vardığı sonuçların doğru olduğu ve bu konuda yayınlanmış diğer çalışmalarla tutarlı olduğuna ikna olduğunu aktardı.

CERN: 'Misafir öğretim üyesi statüsü uzatılmayacak'

CERN: 'Misafir öğretim üyesi statüsü uzatılmayacak'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en güçlü parcacık çarpıştırıcısının bulunduğu dev fizik araştırma merkezi CERN ise Ekim ayında iş akdini askıya aldığı Profesör Strumia ile ilgili son kararını bugün bir açıklama ile duyurdu:

'Olay CERN'in temel aldığı değerleri içeren İç İşleyiş Kural ve Düzenlemeleri Yönetmeliği ve Kurum Tüzüğü'nün ışığında incelendi. CERN kendi yürüttüğü soruşturma ve Piza Üniversitesi'nin aldığı kararı da takiben Profesör Strumia'nın misafir öğretim üyesi statüsünü uzatmama kararına vardı. CERN, iş yerlerinde saygı ve çeşitlilik taahhüdüne bağlılığını bir kez daha ifade eder.'

Daha öncede Profesör Strumia ile ilgili olarak mensubu olduğu ve araştırmasını finanse eden Piza üniversitesi rektörlüğü de bir soruşturma başlatmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
219
78
32
18
7
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedef Lovato

Erkekler kadınlar kadar iyi değil denilseydi eğer yine işten çıkarılıcak mıydı?

Bozkurt

Cadı diye yakıp, erkeklerin dikkatini dağıtır düşüncesiyle laboratuvara sokmadığınız kadınlardan fizik bilimine yatkın insanlar çıkabilirdi belki.

feyk

hayatta ciddi basarilari olmayan, kendini ispat edememis ozguvensiz insanlar mensubu olduklari grubun ustunlugunu atesli sekilde savunur. kendi eksikligini i... Devamını Gör