Görüş Bildir
Haberler
'Kadın Adaylara Oy Vermeyeceğim' Demişti: Tepkilerin Odağındaki Dekan Mehmet Karalı İstifa Etti

etiket 'Kadın Adaylara Oy Vermeyeceğim' Demişti: Tepkilerin Odağındaki Dekan Mehmet Karalı İstifa Etti

Emre Ordu
21.11.2018 - 19:06 Son Güncelleme: 22.11.2018 - 10:48

 'Yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceğim' açıklamasıyla tepki çeken Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, istifa ettiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Mehmet Karalı, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'İlan ediyorum; Aile hayatına yönelik, bazı politikaları yanlış buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak, bakan ya da başkan olmaktan veya başarılı bir iş kadını olmaktan çok elzemdir. Yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceğim' ifadelerini kullanmıştı.

Dekan Karalı, gelen tepkiler üzerine, mesajı silerek, 'Kadınlarımıza verilen değerin, aile bağlamından uzaklaştırılıp, iş hayatındaki katkılarıyla ölçülmesinden ve böylece ailenin zarar görmesinden rahatsızlık duyduğum için bir tweet attım. Ancak konunun başka yerlere çekilmesinden rahatsız olduğum için söz konusu tweeti'mi çekiyorum'' demişti.

Twitter hesabından istifa ettiğini açıkladı

Dekan Karalı, bugün akşam saatlerinde yine Twitter'dan yaptığı açıklamada ise istifa ettiğini duyurdu. Dekan Karalı, şunları kaydetti:

''Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum; medeni ve siyasi haklarını kullanma ehliyetine sahip bir birey olarak, tamamen düşünce özgürlüğü sınırları içinde sosyal medya üzerinden açıkladığım bir görüşüm üzerinden verilen ölçüsüz tepkiler bağlamından koparılmış, yorumlar ve zorlamalı çıkarımlar şahsımla sınırlı kalmayıp, bağlı bulunduğum kurumumu ve şehrimi yıpratma boyutuna ulaşmıştır. Temsil ettiğim makamın sorumluluğu bu fütursuz saldırılara cevap vermeme mani olduğundan yürütmekte olduğum idari görevlerimden istifa ediyorum.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rektörlük de istifa açıklamasını duyurdu

Rektörlük de istifa açıklamasını duyurdu

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü de, Dekan Prof. Dr. Mehmet Karalı'nın yürütmekte olduğu dekanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Duyuru üniversitenin internet sitesi üzerinden yapıldı.

Kadınlara yönelik ifadeleriyle tepki çeken dekanın istifa kararı sosyal medyada da konuluşuyor...

Kadınlara yönelik ifadeleriyle tepki çeken dekanın istifa kararı sosyal medyada da konuluşuyor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
285
88
25
12
7
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Erk ve menzilciler bu adamı işsiz de yalnız da bırakmaz, daha iyi bir üniversiteye dekan olursa şaşırmam hatta olmasını bekliyorum. Kaç kez şahit olduk tepki... Devamını Gör

Huf Hufington

Hayallah, uzay arastirmalarimiz icin buyuk bir darbe oldu! Uzay gemilerine mescit yapimi projesini kim tamamlayacak?? Anca gidersin!!!

Fatih Öztürk

ayrılırken bile kendi savunuyorsun şerefsiz sizin kafa yapınız bu. özür dileyip istifa edeceğini hala götünü toparlama peşindesin