Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: ‘Başbakan Kabe Maketine Bir Şey Dedi mi?’

Demirtaş: ‘Başbakan Kabe Maketine Bir Şey Dedi mi?’

Onedio Medya
01.05.2015 - 11:26 Son Güncelleme: 01.05.2015 - 11:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu 'Ne Oluyor?' programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Kabe’ye şirk koşuyor” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Üsküdar’da kurulan Kabe maketini sordu.

Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'ın “Birebir örnekmiş gibi algılanmasın ama yani Müslümanlar Kabe’ye hacı olmak için giderler. Bir Müslümana hacı olmak için ‘Kabe yerine başka yer başka bir yere git’ denmesi ne kadar abes ise işçilere ‘Taksim’e gitme’ demek o kadar abestir” sözlerini eleştirerek, “Yahu bu nasıl söz. Biz Kabe’ye laf söyletmeyiz, Kabe’ye şirk koşulmasına izin vermeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Davutoğlu'nun sözlerini çarpıttığını ve Kabe'ye şirk koşmadığını söyleyen Demirtaş, AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı Kabe maketini hatırlatıp şunları söyledi:

“Başbakan buna (Kabe maketi fotoğrafını göstererek) bir şey dedi mi? Kim şirk koşmuş, biz mi siz mi? Başbakan (Kuranı Kerim pastasını kesme görüntülerini göstererek) buna bir şey demiş mi?”

Kutlu doğum haftası nedeni ile Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi bahçesine kurulan Kâbe maketi, tepkiler üzerine kaldırılmıştı.

'Erdoğan’dan korktukları kadar Allah’tan korkmuyorlar'

Demirtaş, birçok AKP’linin partisinin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dini bu derece kullandığını görmesine rağmen korkudan sesini çıkarmadığını belirterek, “Ortada bir din tüccarlığı var ama bu gören AKP’liler Erdoğan’dan korktuğu kadar Allah’tan kormuyor demek ki. Öteki dünyada Erdoğan’a değil Allah’a hesap verecekler ama demek ki ‘Allah affeder Erdoğan affetmez’ diye düşünüyorlar” diye konuştu.

Ajanslar, Diken ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0