Görüş Bildir
Haberler
'İzleme Heyeti'nde 5 İsim Üzerinde Uzlaşıldı'

'İzleme Heyeti'nde 5 İsim Üzerinde Uzlaşıldı'

FreiGeist
20.03.2015 - 08:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP kaynakları Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel, Öztürk Türkdoğan ve Ahmet Taşgetiren'in 'İzleme Heyeti'nde yer alacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin' derken, son sözü Başbakan Davutoğlu'nun söyleyeceği öğrenildi.

HDP kaynaklarından alınan bilgiye göre çözüm süreci kapsamında kurulacak olan 'İzleme Heyeti'nde yer alacak isimlerden 5'i üzerinde uzlaşma sağlandı. Sanatçı Kadir İnanır, akademisyen Deniz Ülke Arıboğan, İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türdoğan ve gazeteciler Avni Özgürel ile Ahmet Taşgetiren'in heyette yer alması bekleniyor. Ancak Al Jazeera'nin ulaştığı hükümet kaynakları bu isimlerle ilgili görüşmelerin sürdüğünü, isimlerin değişebileceğini ve son sözü önümüzdeki hafta Başbakan Davutoğlu'nun söyleyeceğini belirtti.

Akdoğan doğrulamadı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan da 'Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin' açıklamasında bulundu.

Al Jazeera'nin ulaştığı Öztürk Türkdoğan kendisine bu yönde bir bilgi ulaşmadığını söyledi. Kadir İnanır'a da herhangi bir bilgi gitmediği öğrenildi.

Mesaj görüntülü değil yazılı olacak

PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'la bugün İmralı'da görüşen 5 kişilik heyet ise, Öcalan'ın Nevruz'da okunacak mesajını teslim aldı.

4 saat süren görüşmenin ardından Öcalan'ın heyete ilettiği mesaj cumartesi günü Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunacak.

İki sayfa olduğu öğrenilen mesaj görüntülü değil yazılı olacak, mesajı HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder okuyacak.

Öcalan'ı ziyaret eden heyette Halkların Demokrasi Partisi Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık bulunuyordu.

Öcalan'dan daha güçlü mesaj beklentisi

Hükümet kaynakları Öcalan’ın mesajında daha önce yaptığı “PKK’nın silah bırakma kararı almak üzere kongre toplaması” çağrısına ilişkin bir takvim vermesini bekliyor. Bunun bir “onama” anlamına geleceğini belirten HDP yetkilileri ise Dolmabahçe açıklamasının ardından yapılan görüşmelerde henüz beklenen adımları atılmadığını, bu sebeple “Öcalan’ın kongre için net bir tarih vererek Dolmabahçe’deki niyet beyanını onamak anlamına gelen net bir tarih vermeyeceğini” belirtiyor. Alınan bilgilere göre Öcalan, silah bırakma ile ilgili niyet beyanını güçlendirecek bir açıklama yapacak.

Kaynak: Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0