Görüş Bildir
Haberler
"İyi Bir Sevişme Yemek Pişirmek Gibidir" Tezini Haklı Çıkaran 7 Karşılaştırma

"İyi Bir Sevişme Yemek Pişirmek Gibidir" Tezini Haklı Çıkaran 7 Karşılaştırma

diazepam
07.01.2015 - 13:43 Son Güncelleme: 07.01.2015 - 13:48

Sevişmek fena halde yemek pişirmeye benzer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Malzemelerin temizlenmesi & hazırlanması

Malzemelerin temizlenmesi önemli bir adımdır. Öyle bıçağı, soyacağı elinize alıp girişemezsiniz. Kabuk ince mi soyulacak, kalın mı? Havuç halka mı doğranacak jülyen mi? Biberin çekirdekleri çıkarılacak mı yoksa kalacak mı? Kabak tam mı soyulmalı yoksa alacalı mı? Bunların hepsi uzmanlık ister, tıpkı sevişmeden önce partnerinize 'hadi soyun' dememeniz gerektiği gibi. Soymak, partneri sevişmeye hazırlamak incelik ister. Öyle yangından mal kaçırır gibi dalmayacaksın, her parçayı ayrı bir özen ile çıkaracaksın. Eğer acelen varsa o yemeğin dibini tutturursun, acelen varsa boş ver yarın yaparsın.

2. Terbiye & Marinasyon

Pişirilecek olan etin, tavuğun, sebzelerin terbiye edilmesi ön sevişme gibidir. Nasıl ki yemeğin güzel, lezzetli olması için, etin yumuşak olması için terbiye edilmesi gerekiyorsa, sevişmenin de güzel olabilmesi için ön sevişme ile terbiye edilmesi şarttır. Bunu çok iyi bilen kişiler asla bu basamağı es geçmezler. Hatta bilenler bilir, bir etin terbiye süresi asgari 8 saattir, onun için bir sevişmeyi de ne kadar uzun süre terbiye ederseniz, sonuçları o kadar güzel olacaktır, unutmayalım.

3. Ocağın & fırının ısısı

Ocağın ısısı mı olurmuş, yakarsın altını olur biter diyen arkadaşların %99'u erken boşalıyor demedi demeyin. Böyle cahillik, böyle umursamazlık olamaz. Sanayi tipi ocakla ev tipi ocak bir midir? Ocağın altını kısmakla tam açmak arasında hiç mi fark yoktur? İşte bunu bilmeyen adam, pilavın suyunu ekledikten sonra altınının kısılması gerektiğini bilmeyen kadın iyi sevişemez, mümkün değil. Ocağın ısısı sevişmeden partnerinize gösterdiğiniz, şefkat, yumuşaklık, anlayış derecesidir. Ne zaman sertleşip, ne zaman şefkat göstereceğini bilmeyen, ne zaman sarılması, ne zaman ipleri eline alması gerektiğini bilmeyen birinin sevişmesinin iyi olduğundan söz etmek mümkün değil maalesef.

4. Tuz & Baharatlar

Ne var ki, bir tutam tuz, karabiber, sonra yemeğe göre diğer baharatlardan biraz diyen insan sevişme bittikten sonra 'memnun kalmadın mı sen ya?' diye sormak zorunda kalan insandır. Bir yemeğin lezzetini, tadını, aromasını, vs. baharatın, tuzun kararında olmasının verdiğini bilmeyen insandır. Daha eti mühürlemeden, kıymayı kavurmadan tuzu basan, eti kaya gibi sertleştiren, kauçuk gibi uzatan insandır. Sevişmede her şeyin zamanında ve kararında yapılacağını bileceksin. Partnerini tanıyacak, nelerden hoşlandığını, neleri sevdiğini iyi bileceksin. Hareketlerin ölçülü, kararında ve zamanında olacak. Yoksa her sevişme sonrası 'iyi değil miydi?' diye sorar, somurtan bir suratı güldürmeye çalışırsın. Belli ki tuzu erken atmışsın, sertleştirmişsin eti!

5. Pişirme süresi

Kimi kendini bilmezler der ki, et 1 saatte pişer, tavuk 40 dakikada, sebze yarım saatte... Bu kişiler her sebzenin, her etin, her tavuğun kendine has bir pişme süresi olduğundan bihaberdir. Fırının üstünde yer alan pişirme tablosuna bakar, antrikot ile trançı aynı sürede pişireceğini zanneder. Tavuk baget ile göğsü bir tutar, patates ile kabağı aynı kefeye koyar. Sevişmede de bu böyledir, zanneder ki sevişmenin ortalama bir süresi vardır ve o süreyi buldum mu her şey tamamdır. Oysa her kadın/erkek kendi ayarında pişer, nihayete erer. Sen tutturmuşsun bir 15 dakika, o sürede herkesin pişeceğini zannediyorsun. Bu kulaktan dolma, bu standart bilgilerinle çok fazla uzağa gitmen mümkün değil. Partnerinin pişme süresinin sabit olmadığını, bir gün 15 dakika yeterken, başka bir gün 1 saat pişirmen gerektiğini bugün öğrenemezsen ne zaman öğreneceksin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Son dokunuşlar...

Yemeği pişirmek, yumuşacık, lezzetli bir yemeği sofraya koymak ne kadar önemliyse, onu o hale getirmek için ufacık dokunuşlarla yemeğe zevk katmak da o kadar önemlidir. Bir pişirdiğiniz sulu köfteyi kepçeyle alıp tabağa dökmek var, bir de güzelce tabağa koyduğunuz yemeği yeşilliklerle, soslarla güzelleştirmek de var. Bunu bilen kişiler seviştikten sonra g.tünü devirip uyuyan, yataktan çıkıp tuvalete koşan, üstünü giyinip işe giden insanlar olmaz hiçbir zaman. Sevişmenin ardından partnerini ufak dokunuşlarla rahatlatır, güzel sözlerle zevkine zevk katar, hazırlayacağı küçük atıştırmalıklar ile gününü güzelleştirir. Sen kepçeyle yemeğe girişip tabağa yığarsan, sonra bir daha o misafiri zor bulursun sofranda.

7. Servis

Servis işin en son noktasıdır, bütün emeklerinizi hasat ettiğiniz, övgüleri topladığınız andır. Çok lezzetli bir yemeğin, alelade bir servisle sunulması, 10 üzerinden 10 olan bir lezzeti, 7'ye belki 6'ya düşürür. Bunu bilen insan, sevişmenin ardından noktayı güzelliklerle koyan, partnerine 'nasıl, iyi hallettik işi ha!?' demeyen insandır. Yüzünde gülümsemeyle, tatlı sözlerle, partnerini överek, onu yücelterek kapanışı yapan kişidir. Ne mutlu onlara. Ne mutlu servisi güzel yapan, önemseyen insanlara.

Sonuç

Sonuç yemek pişirmek ile sevişmek farklı mecralarda ifa edilen ama tıpatıp birbirine benzeyen şeylerdir. Birindeki ustalığınız diğerindeki ustalığınızı belirler. Karakterinizi aynen yansıttığınız iki alanda da uzman olmak sizin elinizde. Yeter ki bu işlerin uzmanlık, sevgi ve emek istediğini bilin. Afiyet olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
2
0
0
0
0