Görüş Bildir
Haberler
'İstesem Kiev'i 15 Günde Ele Geçiririm'

'İstesem Kiev'i 15 Günde Ele Geçiririm'

Putin: İstesem Kiev'i 15 Günde Ele Geçiririm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “İstesem Kiev’i 15 günde ele geçiririm” demiş!

İtalyan La Repubblica gazetesinin haberine göre haftasonu Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği zirvesi sırasında Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’yu arayan Rus lider, Ukrayna’yla ilgili tehditlerde bulundu.

Haberde bu telefon konuşmasının AB ülkeleri liderlerinin Rusya’ya karşı yaptırımda bulunma çağrılarından sonra yapıldığı yazıldı.

İtalyan gazetesine göre toplantıda Almanya Başbakanı Angela Merkel, Putin’in sınır tanımadığı konusunda uyarılar yaparken İngiltere Başbakanı David Cameron ise Rusya’nın bir sonraki hamlesinin tahmin edilemediğini söyledi.

Geçen hafta NATO, 1000 kadar Rus askerinin Ukrayna sınırını geçtiğini ve ülkenin doğusundaki ayrılıkçılara yardım ettiğini belirtmiş, buna dair uydu fotoğrafları yayımlamış ve iki ülke arasındaki gerginlik daha da artmıştı.

Rus yanlısı muhaliflerin stratejik önemdeki liman kenti Mariupol’a açılan Novoazovsk kasabasını ele geçirmesiyla Ukrayna’daki çatışmalarda yeni bir cephe daha açılmış, fakat Rusya, Ukrayna sınırını geçtiği iddialarını reddetmişti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/putin-istesem...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0