Görüş Bildir
Haberler
'İster Kabul Edilsin İster Edilmesin, Türkiye'nin Yönetim Sistemi Değişmiştir'

'İster Kabul Edilsin İster Edilmesin, Türkiye'nin Yönetim Sistemi Değişmiştir'

Deniz Gök
14.08.2015 - 18:04 Son Güncelleme: 14.08.2015 - 21:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırları tartışmalarıyla ilgili, 'İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de STK temsilcilerine yaptığı konuşmada, 'Cumhurbaşkanı elbette Anayasa'da sınırları çizilen yetkiler çerçevesinde ama doğrudan millete karşı sorumlu olarak görevini yürütmek durumundadır. Bu makamda kim oturursa otursun yapacağı budur. İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşması

'Öz'ü vermezseniz bir kişiyi bile alamazsınız'

Yurt dışına çıkan eski savcılar Öz ve Kara ile ilgili olarak da konuşan Erdoğan, 'Şimdi Almanya'yı da göreceğiz. Öyle zannediyorum ki süratle bunlarla ilgili büyük ihtimalle kırmızı bülten çıkacaktır ve bu kırmızı bültenle beraber Almanya'yı da göreceğiz, bakalım ne yapacak? Oldu oldu, olmadığı takdirde Almanya, bizden herhangi bir suçluyu bundan sonra Tayyip Erdoğan imzasıyla isteyemez, alamaz, vermem.  Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0