Görüş Bildir
Haberler
'İstanbul Sessiz Sinema Günleri' 9 Ekim'de Başlıyor

'İstanbul Sessiz Sinema Günleri' 9 Ekim'de Başlıyor

adem kara
03.10.2014 - 17:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Modern Sinema, Kino İstanbul tarafından İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenecek olan İstanbul Sessiz Sinema Günleri’ne ev sahipliği yapacak. 9-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ve farklı özelliklerdeki çeşitli filmlerin gösterileceği programın teması “Sessiz Esdasız Geldiler” olarak belirlendi.

Programda gösterilecek filmlerin arasında dünyanın çeşitli arşivlerinden Osmanlı dönemi görüntülerinin bir araya getirildiği “Osmanlı’dan Görüntüler” kapsamında bir seçki, Orson Welles’in uzun süre kayıp olduğu sanılan ve seyirciyle ilk kez 2013 yılında buluşan Too Much Johnson (“Çok Johnson”) adlı 1938 tarihli filmi, Türkiye sinemasının 100. yılı kutlanırken, 1914’te, 1. Dünya Savaşı’nın başlamasına ramak kala çekilmiş pasifist Belçika filmi Maudite Soit la Guerre (“Savaş Cehennemdir”) ve diğer ülkelerden yüz yıllık örnekler yer alıyor.

Festival kapsamında 10 Ekim Cuma günü Prof. Dr. Nezih Erdoğan, Prof. Dr. Peyami Çelikcan gibi akademisyenlerin katılacağı “Osmanlı’dan Sinema Manzaraları” adlı bir söyleşi de gerçekleşecek.

Bantmag

Kaynak: http://bantmag.com/news/istanbul-mode...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0