Görüş Bildir
Haberler
'İsrail Fosfor Bombası Atıyor' İddiası

'İsrail Fosfor Bombası Atıyor' İddiası

adem kara
21.07.2014 - 13:09 Son Güncelleme: 21.07.2014 - 13:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail sabah saatlerinde Gazze'ye bomba yağdırdı. 14 gündür devam eden saldırılarda ölenlerin sayısı 512 oldu. Al Jazeera'ye konuşan Vefa Hastanesi Müdürü, İsrail'in fosfor bombası kullandığını söyledi.

Al Jazeera kaynaklarına göre, İsrail ordusu pazar günü sivil katliamı yaptığı Tuffah, Şecaiyye ve Zeytun semtlerini fosfor bombalarıyla vuruluyor.

Al Jazeera 'ye konuşan Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, 'İsrail yeni bazı kimyasal maddeler kullanıyor. Elimizdeki ilaçlarla bunlara müdahale edemiyoruz. Doktorlarımız bunları tedavi edemiyor. İsrail fosfor bombası kullanıyor, bu doğru' dedi.

Al Jazeera Muhabiri Vael Duhduh, 'Şecaiyye semtinin kuzeydoğusu yoğun bombardıman altında. Şaif bölgesi fosfor bombalarıyla vuruluyor. Gazze sağlık ekipleri bölgeye girişin imkansız olduğunu söylüyor. Hareket eden hayvanlar dahi hedef seçiliyor. Korkunç bir bombardıman var. Hiçbir hedef gözetmeksizin sivillerin yaşadığı evler hedef seçiliyor. Tanklardan da ateş açılıyor' notlarını aktardı.

İsrail 2009 ve 2012'deki Gazze saldırılarında da yine fosfor bombası kullanmıştı.

Fosfor dumanının teneffüs edilmesi ciğerlerde ani yaralar oluşmasına ve teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açıyor

Beyaz fosforlu silahların kimyasal silah sayılıp sayılamayacağı tartışmalı.

Kimyasal Silahlar Konvansiyonu (CWC) çerçevesinde yasaklanmasıyla ilgili herhangi bir karar alınmadı.

1980 Cenevre Sözleşmesi beyaz fosfor bombalarının sivil alanlarda bir savaş silahı olarak kullanılmasını yasaklıyor, ancak bombaların askeri hareketleri dumanla perdelemek için kullanılmasına dair bir yasak yok.

ABD bu konvansiyona taraf olmakla birlikte, yangın silahlarını içeren III. protokolü imzalamadı.

Sekiz aylık bebek öldürüldü

Ayrıca Beyt Hanun bölgesi de ateş altında. Sadece pazartesi ölen 42 kişiden en az yedisi çocuk. Bunlardan biri de sekiz aylık bir bebek. Ambulanslar hâlâ Gazze’nin kuzeyinde bombalanan bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

İsrail hareket halindeki araçları hedef aldığı için bombardıman sonrası çıkan yangınlar da söndürülemiyor.

Evlerinden çıkamıyorlar

İsrail askerleri, Gazze halkına kenar semtleri terk ederek iç bölgelere gitmeleri için çağrı yapıyor. Gazzeliler ise bombardıman sürdüğü için evlerinden dışarı çıkamıyor.

İsrailli yetkililer, Gazze’deki iki ayrı saldırıda 5 İsrail askerinin öldüğünü açıkladı.

Gazze’den fırlatılan füze ise İsrail’in Sedirut bölgesindeki bir eve isabet etti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 'Gazze kentinin doğusunda İsrail askerlerini taşıyan bir cipi RPG-29 tipi roketle vurduk' açıklaması yaptı.

Sağlık ekipleri Refah'ta bekliyor

Mısır hükümeti Avrupa’dan gelen ve Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye girmek isteyen sağlık gruplarının başvurularını ikinci kez reddetti. Sağlıkçılar Refah Sınır Kapısı'nda beklemeye devam ediyor.

İsrail saldırılarını protesto etmek isteyen grupların bugün Kudüs ve Batı Şeria’da toplanması bekleniyor. İsrail polisi, Mescid-i Aksa ve çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı. Her iki bölgede 'Üçüncü İntifada' için çağrı yapılıyor.

İsrail ordusu, bu süre boyunca 2 bin 800 hedefi vurduklarını açıkladı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/israil-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0