Görüş Bildir
Haberler
'İsrail Etnik Temizlik Yapıyor'

'İsrail Etnik Temizlik Yapıyor'

Ulaş
23.03.2014 - 11:05

'İsrail Etnik Temizlik Yapıyor'

Birleşmiş Milletler’in Filistin raportörü, İsrail yönetiminin Filistinlilere karşı etnik temizlik yaptığını ve bir apartheid rejimi kurduğunu söyledi. Dün de bu raporu doğrularcasına, İsrail güçleri Cenin mülteci kampında 3 Filistinliyi katletti. Kamptaki gösterilerde, Abbas yönetimine tepki var.

(soL-Dış Haberler) Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Richard Falk, İsrail’i işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında etnik temizlik yapmak ve apartheidı aratmayacak uygulamalarda bulunmakla suçladı. 1996’dan bu yana İsrail’in 11 bin Filistinliyi Doğu Kudüs’ten kovduğunu anımsatan Falk, giderek artan yerleşimlerin ve İsrail yönetiminin güvenlik uygulamalarının Filistinliler için yaşamı dayanılmaz hale getirdiğini ifade etti. Falk, verdiği rakamın “buzdağının görünen kısmı” olduğunu da sözlerine ekledi. İsrail’in Filistinle barış görüşmelerine başladığından bu yana yerleşimleri daha da artırdığına dikkat çeken raportör “Bu sömürgeciliğin kabul edilemez karakteristiğidir” diye konuştu. İsrail geçtiğimiz hafta Batı Şeria’da 2 bin, Doğu Kudüs’te de 800 yerleşim inşa etme kararı almıştı.

Cenin’de Abbas’a öfke

İsrail ordusu dün Batı Şeria’daki Cenin mülteci kampını basarak Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’nın komutanlarından Hamza Ebu el-Heyca’yı öldürdü. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, el-Heyca’nın İsrail askerlerine ateş açtığı iddia edildi. Cenin’de toplanan öfkeli kalabalık ise baskını protesto etti. Bu gösteriye ateş açan İsrail askerleri iki Filistinli genci katletti. Olayda çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Ramallah’taki yönetimin lideri Mahmud Abbas’ın sözcüsü Nebil Ebu Ridaniye de ABD’ye barış görüşmelerinin çökmemesi için adım atma çağrısı yaptı. İsrail ve Abbas yönetimi, bir süredir ABD’nin arabuluculuğunda barış müzakerelerine başlamıştı. Ancak bu görüşmeye diğer Filistinli gruplar karşı çıkıyordu.

Cenin’deki gösterilerde Abbas aleyhine sloganlar atılması da dikkat çekti. İsrail güçleri, barış görüşmelerinin başladığı temmuz ayından bu yana 60 Filistinliyi katletti, 900’ünü de yaraladı.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/isra...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0