Görüş Bildir
Haberler
'İsrail Askerini Kaçırdık'

'İsrail Askerini Kaçırdık'

Fatih UZUN
20.07.2014 - 23:15

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze'ye kara saldırısı için giren İsrail ordusundan bir askeri kaçırdığını açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze'ye kara saldırısı için giren İsrail ordusundan bir askeri kaçırdığını duyurdu. Hamas, açıklamasına kanıt olarak kaçırılan askerin yaka numarasını da verdi ve isminin Şaol Aron olduğunu belirtti.

Haberin gelmesinin ardından Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin önünde sevinç gösterileri yapıldı.

13 İsrail askeri öldürüldü

Gazze’ye saldırıları sürdüren ve Şuaciyye’de katliam yapan İsrail ordusu, cumartesi gecesi çıkan çatışmalarda 13 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail yönetimi daha önce 5 askerinin öldüğünü duyurmuştu.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları cumartesi gecesi çıkan çatışmalarda İsrail askerlerinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

İsrail savaş uçakları, Gazze'de saldırılardan kaçan sivilleri bombaladı. Sokak ortasındaki sivilleri hedef alan İsrail çoğu çocuk en az 60 kişiyi öldürdü.

İsrail ayrıca, Şecaiyye bölgesinde cesetlerin toplanması için varılan iki saatlik ateşkesin süresinin dolmasını beklemeden saldırılarına yeniden başladı.

Hamas'ın sözcüsü Sami Ebu Zuhri İsrail'in Şecaiyye bölgesinde bir katliam yaptığını ve savaş suçu işlediğini söyledi.

Ebu Zuhri, 'İsrail, uğradığı yenilgiye karşı sivillere yönelik saldırılarını yoğunlaştırıyor. Şecaiyye bölgesindeki evlerin çoğu uyarı vermeden sakinleri içindeyken vuruldu.' dedi.

Ebu Zuhri, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını, Batı Şeria’da tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılmasını ve İsrail’in tüm saldırılarını durdurmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Hamas'ın bir diğer sözcüsü Fevzi Berhum ise İsrail'in Şecaiyye'de katliam yaptığını ve amacının halkın irdesini kırmak olduğunu söyledi.

Filistin direnişinin tüm gücüyle savaştığını ifade eden Berhum, 'Ateşkes yok, teslim yok. İsrail şartlarımızı kabul edene kadar savaşacağız. Dünyayı kanımızla utandıracağız.' diye konuştu.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/isr...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0