Görüş Bildir
Haberler
'İşim Elimden Alınıyor' Diyen Esnaf Bursa Valiliği Önünde Kendini Yakmak İstedi

'İşim Elimden Alınıyor' Diyen Esnaf Bursa Valiliği Önünde Kendini Yakmak İstedi

Bursa Uludağ'da Bakacak Çaycısı Fikret Güven, büfesine gelen yolun kapatılmasıyla işinin elinden alınmak istendiğini söyleyerek, Valilik önünde kendini yakmak istedi. Polislerin yangın tüpüyle müdahalesi sonucu söndürülen Güven, ölümün eşiğinden döndü.

Anka Haber Ajansı'nın aktardığına göre Bursa Uludağ’da Bakacak seyir noktasında Bakacak Çaycısı Fikret Güven, vatandaşlara ucuz çay satıyor, parası olmayanlar için de askıda çay uygulamasıyla bedava çay veriyordu. 

Güven’e üniversite öğrencileri de gidiyordu ve anlatımlarına göre ne yiyip, içseler 30 liranın üzerinde hesap ödemiyorlardı. Ancak Güven’in işleri seyir noktasına giden yolun kapatılmasıyla bozuldu. 

Güven’in iddiasına göre kar araçlarını kiralamak isteyen firmalar Bursa Valisi’ne yolun tehlikeli olduğu ve kapanması gerektiği yönünde baskı yaptı.

Güven işlerinin kötüye gitmesine daha fazla dayanamadı ve Valilik önünde kendini yakmak istedi.

Güven'e polisler yangın tüpleriyle müdahale ederek ateşi söndürdüler ve hastaneye kaldırdılar. 🎥

Güven, yolun toprakla 1 ay kapalı tutulduğunu ve vatandaşların araç kuyruklarında mağdur edildiğini söylüyor. Yolu tüm girişimlerine rağmen açmadıklarını vurgulayan Güven, derdini şöyle anlatıyor:

“Yolu 4 metre karla da kapattılar. Niye, müşteriler buraya gelmesin. Vali bey geliyor diye sonra yoldaki karı hemen sıfırladılar. Diyorum ya devletin gömleğini giyenler devlete ihanet ediyor diye. İşte bu yüzden söylüyorum. Kar motorları Bakacak’a gelecekti. Gelmiyor, yarı yoldan geri dönüyor. Bunu niye yapıyorlar? Biz burada ucuza satıyoruz ya buraya gelmesinler, kendi kafelerine gitsinler diye. Bunu anlatıyorum Vali beye, beni büfemi yıkmakla tehdit ediyor. Ben bakanına kadar derdimi anlattım, kimse beni dinlemedi.”

Güven, daha önce paylaştığı bir videoda "Bir Suriyeli kadar değer göremeyecek miyim?" diye sormuştu. 🎥

Valilik konuya ilişkin bir açıklamada bulunmazken, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 22 Temmuz'da Fikret Güven ve işletmesiyle ilgili yaptığı bilgilendirme şu şekilde 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
53
14
10
8
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurettin Bayar

"Ecevit zamanında esnaf yazarkasa fırlatıyordu" diyen ak kafalar, kendini yakan onlarca çiftçiyi, esnafı görmemezlikten geliyor, onlara göre bu adamlar prova... Devamını Gör

Samoa Tiger

Halbuki asıl provokatör Ecevit'in önüne o kasayı atan karakterdi. Şimdi kendisi "Artık emekli oldum. Esnaf olsam yine tepkimi koyardım." demiş. Sanki emekli ... Devamını Gör

Samoa Tiger

Gördüğüm kadarıyla polislerin bu ülkede yaptığı en iyi şey garibanı coplamak, haber alma özgürlüğünü engellemek ve iktidara karşı olan protestoları orantısız... Devamını Gör

gizliyazarr

son seçimde kime oy verdiğini aşırı merak ettim bir tahminim var ama yine de ön yargı yapmak istemiyorum