Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD Petrolü' İddiaları İçin Meclis Araştırması Talebi

'IŞİD Petrolü' İddiaları İçin Meclis Araştırması Talebi

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Rusya’nın Türkiye ile IŞİD arasındaki yasa dışı petrol ticareti iddiaları hakkında Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin IŞİD’in petrol ticaretiyle doğrudan ilişkili olduğu iddiası ve Türkiye’ye IŞİD petrolü taşıdığı öne sürülen TIR’ların uydu görüntüleri Meclis gündemine taşındı.

Cihaner’in TBMM’ye sunduğu dilekçede “Söz konusu iddiaların ve sorun var ise  çözüm yollarının araştırılması için Anayasa’nın 98 ve TBMM İçtüzüğü’nün 104 ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılması hususunda gereğini arz ederiz” denildi.

'İddiaların araştırılmaması ülkemizi daha çok yıpratır'

Dikekçede Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov’un açıklamalarına yer veren ve söz konusu iddialarla ilgili bazı görüntülerin paylaşıldığını da hatırlatan Cihaner, “Bu gerekçelerle kurulacak bir araştırma komisyonu, olayların birçok boyutunu gözler önüne serecektir. İddialar doğru değil ise en üst düzeyde yanıt verilmiş olacak, doğru ise olası çözüm önerileri ortaya konulacaktır. Her halükarda bu iddiaların araştırılmamış olaması ülkemizi daha çok yıpratacaktır” ifadelerini kullandı.

Şafak Pavey'den soru önergesi: Türkiye'nin IŞİD ile bir petrol antlaşması mı vardır?

Şafak Pavey'den soru önergesi: Türkiye'nin IŞİD ile bir petrol antlaşması mı vardır?

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de geçtiğimiz günlerde petrol iddialarını Meclis çatısına taşımış ve 'Türkiye'nin IŞİD ile bir petrol anlaşması mı vardır? Var ise koşulları nelerdir?' diye sormuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi vermiş ve şunları sormuştu.

  • Putin'in 'Suriye'de teröristlerin olduğu bölgelerden ‘gece-gündüz kamyon kamyon petrol Türkiye'ye taşındı. Kesinlikle o petrol tankerlerinin Türkiye'ye dolu gidip boş döndüklerini biliyoruz' iddiaları doğru mudur? Doğru ise Türkiye'ye taşınan petrolün alıcısı kimdir?

  • Putin'in iddiaları doğru değilse hükümet tarafından bu iddia yalanlanmış mıdır? Yalanlanmış ise kim tarafından ne zaman yalanlanmıştır?

  • Türkiye'nin IŞİD ile bir petrol antlaşması mı vardır? Var ise koşulları nelerdir?

  • Putin'in iddia ettiği gibi ‘kamyon kamyon petrol' taşınıyorsa petrol getiren kamyonlar karşılık olarak ne taşımaktadırlar?'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
2
1
1
1
0