Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD Komutanıyla Reyhanlı'da Röportaj Nasıl Mümkün Oldu?'

'IŞİD Komutanıyla Reyhanlı'da Röportaj Nasıl Mümkün Oldu?'

adem kara
18.08.2014 - 12:18

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, IŞİD’in Washington Post gazetesi muhabirlerinin IŞİD’in üst düzey komutanı Abu Yusaf’la Reyhanlı’da gerçekleştirdikleri röportajı Meclis’e taşıdı.

Tanal, söz konusu röportajda, IŞİD komutanının, Türkiye’ye nasıl girdiklerini, kendi ve El-Nusra militanlarının nasıl tedavi edildiğini, IŞİD militanlarının üniformalarıyla Reyhanlı sokaklarında rahatça dolaştıklarının anlatıldığına dikkat çekti. İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “Amerikan Washington Post Gazetesi yazarlarının IŞİD komutanı Abu Yusaf ile Hatay ilinin Reyhanlı İlçesinde röportaj yapabilmesi nasıl mümkün olmuştur” diye sordu.

Tanal’ın IŞİD komutanı ile Washington Post muhabirlerinin Reyhanlı da gerçekleştirdikleri röportaja ilişkin soru önergesi şöyle:

1) Amerikan Washington Post Gazetesi yazarları Anthony Faiola ve Souad Mekhennet’ın IŞİD komutanı Abu Yusaf ile Hatay ilinin Reyhanlı İlçesinde röportaj yapabilmesi nasıl mümkün olmuştur?

2) IŞİD komutanı olan Abu Yusaf ülkemizin sınırlarından içeri hangi yollarla girebilmiştir? IŞİD gibi tehlikeli bir terör örgütünün komutanının Türkiye sınırlarından içeri girerek Washington Post Gazetesi yazarları ile röportaj yapabiliyor olması güvenlik zaafiyeti midir? Bakanlığınızın bu durumdan haberi olmamış mıdır? Bakanlığınızın bu durumdan haberi var ise özellikle konsolosluk yetkililerimizi elinde bulunduran IŞİD’in üst düzey komutanlarından birinin Türkiye sınırları içerisinde serbestçe dolaşıp gazetecilere röportajlar verebiliyor olmasına müsaade mi edilmektedir?

3) Bakanlığınız bu durumu Başbakanlığa bildirmiş midir? Başbakanlık bu durumdan haberdar ise neden önlem alınmamıştır? Devlet IŞİD’in ülkemize giriş çıkışlarına göz mü yummaktadır?

4) IŞİD komutanı Abu Yusaf’ın Washington Post Gazetesi’ne verdiği röportajda Türkiye’ye kaçakçılarla birlikte girdiği iddiaları doğru mudur? Türkiye’ye giriş bu kadar kolay mıdır?

5) IŞİD militanlarının Reyhanlı çarşısında üniformaları ile rahatça dolaşması, IŞİD ve El Nusra Cephesi’ne mensup yaralıların Türk hastahanelerinde tedavi edildiği, bazı şehirlerimizin bu teröristler ve silahları için geçiş yolu olarak kullanıldığı Bakanlığınız bilgisi dahilinde midir? Bakanlığınızın bu durumdan haberi var ise Konsolosluk çalışanlarımızı elinde bulunduran IŞİD terör örgütünün Türkiye’de bu kadar rahat hareket etmesinin sebepleri nelerdir? IŞİD ile Türkiye arasında bir ittifak var ise Konsolosluk çalışanlarımızın IŞİD’in elinde rehin tutulmasında Bakanlığınızın ve hükümetin sorumluluğu bulunmamakta mıdır?

Ankara- ZETE

Kaynak: http://zete.com/tanal-bakan-alaya-sor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0