Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD'in Yabancı Savaşçılarının Çoğu İngiliz'

'IŞİD'in Yabancı Savaşçılarının Çoğu İngiliz'

Onedio Medya
26.05.2014 - 13:43 Son Güncelleme: 26.05.2014 - 14:47

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Tuğgeneral Abdullah El Beşir, Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) yabancı savaşçılarından çoğunun İngiliz vatandaşı olduğunu öne sürdü.

İngiliz Times gazetesine mektup gönderen El Beşir, IŞİD bünyesindeki İngiliz savaşçıların bazı kişileri başlarını keserek ya da çarmıha gererek idam ettiklerini, kadınlara da kötü muamelede bulunduklarını iddia etti.

ÖSO Yüksek Askeri Konseyi Başkanı'nın bir iddiası da, IŞİD'in Suriye'de rejim güçlerine değil sadece muhaliflere saldırdığı oldu.

IŞİD'e karşı verdikleri mücadelede İngilitere ve ABD'den yardım isteyen El Beşir, 'İngiltere ve ABD hükümetleri, Suriye'de terörizmi yenmemiz ve terörizmin Avrupa ile ABD'ye ihracını önlememiz için bizi desteklemeli' dedi.

İngiltere'de geçen hafta ilk kez bir kişi, Suriye'de süren iç savaşla bağlantılı olarak 'terörle ilgili suçlardan' yargılandığı davada suçlu bulunmuştu. 31 yaşındaki iki çocuk babası Mashudur Choudhury'nin cezası 13 Haziran'da açıklanacak.

Abdullah El Beşir ise Choudhury ile ilgili olarak, 'O, çok sayıda kişiden sadece biri. Onlar (IŞİD mensupları) özgürlük savaşçısı değiller, teröristler' dedi.

El Beşir ayrıca IŞİD saflarında savaşanlar arasında İngiltere'nin yanı sıra, Almanya ve Fransa vatandaşları olduğunu da öne sürdü.

Suriye'de üç yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta ölenlerin sayısı son verilere göre 162 bini aştı.

Avrupa Birliği de bu ay başında, Suriye'de savaşanlar arasında 500 kadar Avrupalı olduğunu açıklamıştı.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0