Görüş Bildir
Haberler
"IŞİD'in Rehin Aldığı Vatandaşlar Sağ Salim Getirilecek"

"IŞİD'in Rehin Aldığı Vatandaşlar Sağ Salim Getirilecek"

Fatih UZUN
13.06.2014 - 18:38

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devlet olduğunu belirterek, Musul'da rehin alınan Türklerle ilgili, 'Gereği yapılacaktır. Önceliğimiz oradaki vatandaşlarımızın burnunun kanamaması, bir zarar dokunulmaması meselesidir. Oradaki insanların sağlık durumlarının iyi olduğu yönünde haberler alıyoruz. Elbetteki bu konular görüşülecek. Oradaki vatandaşlarımız sağ salim ülkemize getirilecektir.' dedi.

Emrullah İşler, Ekonomi Bakanlığı'nda, Türkiye-Kamerun Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı imza törenine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Irak'ta konsolosluk yetkilileri ve Türklerin hangi amaçla IŞİD terör örgütü tarafından rehin alındığı ve vatandaşların serbest bırakılması için örgütün Türkiye'den ne istediği; Türkiye'nin vatandaşlarını kurtarmak için hangi seçenekleri masaya yatırdığı, askeri operasyonun da olup olmayacağının sorulması üzerine Bakan İşler, şu cevabı verdi:

'Musul'da yaşanan olayları talihsiz olarak görüyorum. Bu tür olayları kınıyoruz ve tel'in ediyoruz. Orada konsolosluğumuza yapılan saldırıyı ve vatandaşlarımızın rehin alınmasını tasvip etmemiz söz konusu değil. Ama Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Ve gereği yapılacaktır. Önceliğimiz, oradaki vatandaşlarımızın burnunun kanamaması, bir zarar dokunmaması meselesidir. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da oradaki insanların sağlık durumlarının iyi olduğu yönünde haberler alıyoruz. Elbetteki bu konular görüşülecek. Oradaki vatandaşlarımız sağ salim ülkemize getirilecektir. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Her türlü görüşme yapılmıştır. Tabi ki ortak akılla hareket edilecektir.'

AVUSTURYA'DAN GELEN AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret edeceği Avusturya'dan gelen bir açıklamada, Almanya'daki benzer bir konuşmanın yapılmamasını istendiğinin hatırlatılması üzerine Emrullah İşler, AB'de yaşayan bir çok insanın olduğunu belirterek, zaman zaman Türkiye'nin bu vatandaşları ziyaret ettiğini söyledi.

Almanya'da yapılan ziyaret öncesinde de Alman bazı siyasetçilerin ziyaretle ilgili değerlendirme yaptıklarını ifade eden İşler, Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nın bir açıklaması olduğunu kaydederek, 'Eğer bu açıklamalar doğru ise nezaketsiz olduğunu düşünüyorum. Diplomatik kurallara uymadığını düşünüyorum. Sayın Başbakanımız dünyanın tanıdığı bir başbakandır. Nerede ne konuşacağına kendisi karar verir. Onun ne konuşacağına karar verme yetkisi ve haddi bulunmamaktadır. Bunun bilinmesinde fayda görüyorum. Başbakanımız gittiği her yerde verilmesi gereken her mesajı vermiştir. Almanya'ya verdiği örnekte bunu görüyoruz.' diye konuştu.

SELÇUK KAPUCİ

Cihan

Kaynak: http://cihan.com.tr/news/Emrullah-Isl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0