Görüş Bildir
Haberler
ABD: 'IŞİD'in İki Numarası Suriye'de Öldürüldü'

ABD: 'IŞİD'in İki Numarası Suriye'de Öldürüldü'

ABD'nin NBC televizyonu terör örgütü IŞİD'in yönetiminde en kıdemli ikinci yetkilinin Suriye'de yapılan hava saldırısında öldürüldüğünü bildirdi.

NBC'nin ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberine göre, IŞİD'in iki numarası Abdülrahman Mustafa El Kaduli, koalisyonun bu ay düzenlediği hava operasyonları sırasında Suriye'de öldürüldü.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter (solda) ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford

Daha sonra basının karşısına geçen Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford da 'Hacı İmam' olarak da bilinen El Kaduli'nin öldürüldüğünü doğruladı.

Carter, 'çok iyi bilinen bir terörist' olarak tanımladığı El Kaduli'nin yanı sıra aralarında IŞİD'in 'finans bakanı'nın da olduğu çok sayıda üst düzey isiminin de öldürüldüğünü belirterek, bu durumun örgütü zayıflatacağını söyledi.

ABD, 2014 yılında 'terör listesine giren' El Kaduli'nin başına geçen yıl 7 milyon dolar ödül koymuştu.

IŞİD'in 'savaş bakanı' olarak adlandırılan Ömer El Şişani'nin de ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında öldürüldüğü açıklanmış, haber daha sonra Pentagon tarafından doğrulanmıştı.

NBC ve Sputnik

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
10
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Cepik

Ulan sunlarin cardon faresi gibi yanyana dizilmis leslerini görünce acaip zevkleniyorum ha... Aksam acarim görüntüleri, bir ufak gider yaninda... Leblebiyle.... Devamını Gör

Kigami Turkoglu

Tayyip Suriye'de öldürülmüş ha..

sex onth3 beach

en büyük terorist grup amerikanın derin devletidir.