Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD İçin Savaşan Avrupalıların Yarısı Fransız'

'IŞİD İçin Savaşan Avrupalıların Yarısı Fransız'

FreiGeist
10.04.2015 - 14:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız Senatör Jean- Pierre Sueur, ülkesine, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) safında savaşmak için Irak ve Suriye’ye giden yabancıların sayısına ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. Sueur’a göre IŞİD’e katılan Avrupalıların yarısına yakını Fransa vatandaşı.

Başkent Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası bir dizi yeni terörle mücadele kanunu çıkaran ve gençleri cihada gitmekten caydırmak için sosyal kampanya başlatan Fransa endişe verici bir tabloyla karşı karşıya kaldı.

Senatör Jean- Pierre Sueur, 1430’un üzerinde Fransa vatandaşının IŞİD’e katıldığını açıkladı. Bu da IŞİD’e katılan 3 bine yakın Avrupalının yüzde 47’sinin Fransız olduğu anlamına geliyor. Senatör, bu rakamın 2015 sonuna kadar 10 bini bulmasından endişeleniyor.

TERÖR ŞÜPHELİLERİNİN SAYISI 4 AYDIR ARTTI

Diğer taraftan terör faaliyetleri yürüttükleri şüphesiyle 3 bine yakın kişinin izlemeye alındığını hatırlatan Sueur, şüpheli sayısının Kasım 2014’ten beri yüzde 24 arttığını vurguladı. Sueur’un verdiği bilgilere göre, 152 IŞİD’ci de gözaltında tutuluyor.

Bugüne dek 85 Fransa vatandaşının Orta doğuda savaşırken hayatını kaybettiği, 200 kişinin de çatışmalardan kaçıp Fransa’ya döndüğü tahmin ediliyor.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0