Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD Ezidi Kızları 5 Bin Dolara Araplara Satıyor'

'IŞİD Ezidi Kızları 5 Bin Dolara Araplara Satıyor'

adem kara
13.08.2014 - 13:24

IŞİD'in ele geçirdiği Sincar'dan (Şengal) kaçarak Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne sığınan Ezidilerden Bekir İlyas, 500'e yakın kadının IŞİD üyeleri tarafından kaçırıldığını iddia etti. İİlyas, 'Kimi esir alındı, kimi kuma olarak satıldı. Genç kızlarımız ise Arap Yarımadası'na götürüldü. Burada zenginlere 5 bin dolar gibi paraya satılmaya başlandı. Bu dramı hiç kimse görmüyor mu?' dedi.

IŞİD'ın ele geçirdiği Sincar'dan kaçıp, günlerce süren zorlu yolculuğun ardından Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne sığınan Ezidilerin sayısı her geçen gün artıyor.

Silopi Belediyesi öncülüğünde kurulan yardım komisyon başkanlığı, yeni çadırlar kurmaya devam ediyor.

Mültecilerin kaldığı alanda şu ana kadar 2 bin kişinin yerleştiği belirtildi. Çadırlarda bin 200 civarında Ezidi ailenin yerleştirildiği, 800 kişinin ise ilçe merkezinde yaşadığı belirtildi. Dün sağlık taramasından geçirilen Ezidilerin ihtiyaçları için tuvaletler yapıldı.

Her gün 3 öğün yemek verilen çadırların bazılarına ise, sulu klimalar ve serinleten vantilatörler yerleştirildi. Zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren Ezidiler, kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdi.

Silopili İdris Yusufoğlu, beraberinde getirdiği tahtadan yapılmış beşikleri, bebekleri olan ailelere ücretsiz dağıtarak, 'Sosyal paylaşım sitesinde, burada kalan çocukların beşikleri olmadığını gördüm. Bende bir nebze katkım olsun diye böyle bir yardımda bulundum' dedi.

'Kızlarımız 5 bin dolara Arap ülkelerine satılıyor’’

Şincar'dan kaçan Ezİdilerden Bekir İlyas, 500'e yakın kadın ve kızın IŞİD üyeleri tarafından kaçırıldığını iddia ederek, '500'e yakın kadın ve kızımız kaçırıldı. Kimi esir alındı, kimi kuma olarak satıldı. Genç kızlarımız ise Arap Yarımadası'na götürüldü. Burada zenginlere 5 bin dolar gibi paraya satılmaya başlandı. Bu dramı hiçkimse görmüyor mu? IŞİD'liler halkın arasına karışarak çok sayıda kadın ve çocuğu öldürdü. Kadınlarımızın çoğunu kaçırdı. 3 gün boyunca Şengal Dağı'nda kaldık. Yemek ve su yoktu. Taşların üzerinde yatıyorduk. PKK'nın açtığı güvenlik koridorundan Suriye'nin Rojava bölgesine geçtik. Rojava'dan buraya geçiş yaptık. Silopi halkı bize çok yardımcı oldu. Her türlü ihtiyacımız karşılanıyor' diye konuştu.

CNN Türkçe

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0